Druga NL

FOTO Goodness Ajayi riješio derbi na Kantridi i odveo Opatiju nadomak titule prvaka

Ivan Volarić

Goodness Ajayi i Tin Zavalić/A. KRIŽANEC

Goodness Ajayi i Tin Zavalić/A. KRIŽANEC

Treneru Zoranu Bogolinu se u prvom redu isplatila taktička mudrost i strpljenje. Lišen usluga nekoliko važnih igrača zaštićenog godišta odlučio je prepustiti loptu gostima i čekati na trenutak koji se ukazao u 77. minuti

OPATIJA  – KARLOVAC 1:0




RIJEKA   Utakmica 27. kola Druge NL: Opatija – Karlovac 1:0 (0:0). Stadion Kantrida. Gledatelja: 600. Sudac: Oliver Romić (Osijek) 6,5. Strijelac: 1:0 Ajayi (77′). Žuti kartoni: Pozderac, Malinić (Opatija), Međimorec (Karlovac).


OPATIJA: Prskalo 7, Pozderac 6,5, Graf 7, Iskrić 6 (od 81′ Tadić -), Ajayi 7 (od 81′ Marshall -), Kožić 6,5, Malinić 6,5, Čulina 6,5 (od 62′ Lagumdžija 6,5), Furijan 6,5 (od 69′ A. B. Bogolin -), Marić 6, Žabec 6 (od 69′ Pejanović 6,5).


KARLOVAC: Marković 5,5, Stepinac 6, Utrobičić 6, Ribar 6 (od 83′ Budimir -), Paracki 6,5, Krstanović 6,5, Zavalić 6, Kurečki 6,5, Međimorec 6,5 (od 83′ Ereiz -), Matjaž 6,5, Viduka 6,5 (od 64′ Stanić -).




U 77. minuti sjevnula je opatijska kontra. Pejanović je petom sjajno gurnuo loptu u prostor za Ajayija koji se gotovo s centra sjurio prema gostujućim vratima. Spori karlovački braniči nisu imali šanse, vratar Marković još manje. Nigerijski napadač je iskoristio jednu pravu priliku Opatijaca, odlučio derbi na Kantridi i dodatno primakao Crno bijele naslovu prvaka i direktnoj promociju u Prvu NL. Treneru Zoranu Bogolinu se u prvom redu isplatila taktička mudrost i strpljenje. Lišen usluga nekoliko važnih igrača zaštićenog godišta odlučio je prepustiti loptu gostima i čekati na trenutak koji se ukazao u 77. minuti. U prijevodu Bogolin je matirao Pamića njegovim oružjem – discipliniranom igrom u obrani i kontrom. Dojam je iz potpuno razumljivih razloga u ovoj utakmici  bio u – drugom planu.


Ambijent


Utakmica je više zadovoljilo ambijentom na tribinama, u koji se uklopilo i stotinjak gostujućih navijača, nego neko osobitom igrom. Gosti, s obzirom na poziciju na ljestvici više opterećeni imperativom pobjede, su do odmora bili nešto bliže pogotku. U 19. i 33. minuti iskusna opatijska uža obrana neočekivano naivno je ispala. Prvi put je Ribar izašao ispred Prskala, a ovaj pravovremeno ušao u udarac i sačuvao svoju mrežu. U drugoj prilici Krstanović je iz okreta pokušao lob udarcem iznenaditi Prskala, no njegovo loptu zaustavila je greda. Opatijci su do odmora zaprijetili samo jednom. U 26. minuti Čulini se isplatio visoki presing. Oduzeta lopta završila je kod Žabeca, a onda za utrčalog Ajayija čiji udarac je zaustavio blok.


Foto galerija: Druga NL: Opatija - Karlovac 1:0 Foto: Ana Križanec


Šahovska bitka


Nastavak je počeo kontrom Iskrića i loptom koja je završila u maloj mreži s vanjske strane, a onda je sve zajedno skrenulo prema “šahovskoj bitki” – igri između kaznenih prostora s time da su prve promjene puno više donijele domaćinu. Nakon sat vremena izdalo je strpljenje Igora Pamića. Trener Karlovčana prvi put je ustao s klupe i počeo pozivati svoje igrače da krenu angažiranije prema Prskalu. Reakcija je bila toliko skromna da su i gostujući navijači vrlo brzo mirno sjeli na svoja mjesta i šutke pratili završnicu utakmice u kojoj je Bogolin pružio šansu junioru Marku Tadiću. Otac Dragan je odrastao na Kantridi, s Rijekom je osvojio dva Kupa Hrvatske.



Standings provided by Sofascore