NBA liga

Golden State Warriors bez Curryja doživjeli poraz na domaćem terenu. Šarić upisao 21 koš i četiri skoka

Hina

Reuters

Reuters



Golden State Warriors Darija Šarića doživjeli su sinoć kod kuće poraz, bolji od njih su sa 104-101 bili gostujući Minnesota Timbwerwolves.


Hrvatski reprezentativac je utakmicu, koja se računa za međusezonski NBA turnir, započeo u prvoj petorci, na terenu je proveo 32:12 minuta i u tom je vremenu upisao 21 koš (šut iz igre 6/15, trice 3/11), četiri skoka i isto toliko asistencija te dvije ukradene lopte. Najbolji strijelac Warriorsa, koji su bili bez ozlijeđenog Stepha Curryja, bio je rookie Brandin Podziemski koji je utakmicu završio sa 23 ubačaja.


Minnesotu je predvodio raspoloženi Karl-Anthony Towns sa 33 koša, od čega je 11 zabio u zadnjoj četvrtini.




Ova pobjeda ne samo da je bila druga pobjeda Timberwolvesa u tri dana protiv Warriorsa, već je i popravila rezultat na 2-0 u Zapadnoj C skupini međusezonskog turnira. Golden State je pao na 1-1.


Utakmicu su obilježila tri isključenja i to dviju zvijezdi Warriorsa Klaya Thompsona i Draymonda Greena. Isključenje se dogodilo nakon nešto manje od dvije minute igre, kada su Thompson i napadač Timberwolvesa Jaden McDaniels zgrabili jedan drugoga za dres na putu niz teren nakon što je Anthony Edwards promašio tricu.


Centar Timberwolvesa Rudy Gobert bio je jedan od prvih koji je razdvojio njih dvojicu, ali je na taj način natjerao Greena da uzvrati udarivši velikog čovjeka Minnesote glavom. Suci su nakon konzultacija odlučili isključiti Thompsona, McDanielsa i Greena.


Poraz, i to šesti u nizu, doživjeli su i LA Clippersi Ivice Zubca, njih su na svom terenu sa 111-108 nadigrali aktualni prvaci Denver Nuggetsi.


Nikola Jokić je zabio 32 koša uz 16 skokova i devet asistencija za pobjedu Denvera, a Aaron Gordon je ubacio 20 poena.


Paul George predvodio je Clipperse s 35 koševa, James Harden ubacio je 21, a Kawhi Leonard 15. Zubac je odigrao 26:24 minute i upisao devet koševa (šut iz igre 2/8), 13 skokova, tri asistencije i jednu blokadu.


Clippersi sada imaju omjer pobjeda i poraza 0-2, a Nuggetsi 2-0 u Zapadnoj B skupini.


Utah Jazz, za koje igra Luka Šamanić, su u Salt Lake Cityju sa 115-99 bili bolji od Portland Trail Blazersa.


Jordan Clarkson je ubacio 30 koševa za drugu pobjedu zaredom Utaha, Lauri Markkanen je dodao 21 koš i devet skokova. Šamanić je na terenu proveo 41 sekundu bez učinka, Jazz sada ima dvije pobjede i bez poraza je u Zapadnoj A skupini, dok je Portland pao na 1-1.


Jerami Grant je zabio 26 koševa, a Deandre Ayton 22 uz deset skokova za Trail Blazerse kojima je ovo četvrti poraz u nizu.