POSLJEDNJA NBA NOĆ U OVOJ GODINI

Rookie Hornetsa nadigrao Dončića, James rođendan proslavio novim postignućem

Luka Medak

Gregg Popovich čestita LeBronu Jamesu/Foto: REUTERS

Gregg Popovich čestita LeBronu Jamesu/Foto: REUTERS

Za slovenskog reprezentativca ovo je bila katastrofalna večer, a LeBron je postao prvi i jedini igrač u NBA povijesti s čak 1.000 uzastopnih utakmica s dvoznamenkastim brojem poena.



RIJEKA Samo četiri utakmice NBA karijere bile su dovoljne da rookie Charlotte Hornetsa LaMelo Ball pokaže zašto je biran treći na ovogodišnjem draftu. U pobjedi nad Dallas Mavericksima odigrao je svoju dosad najbolju utakmicu i s 22 poena, 8 skokova i 5 asistencija uspio nadigrati Luku Dončića.


Za slovenskog reprezentativca ovo je bila katastrofalna večer. Završio je susret sa samo 12 koševa, 2 skoka i 5 asistencija, nije pogodio niti jednu od pet trica, a imao je i najgori +/- u svojoj momčadi od čak -27. Kada ne igra dobro Dončić, ne igra ni Dallas, tako da je u početnoj petorci jedino još nešto pridonio Tim Hardaway Jr. s 18 poena.


U utakmici San Antonio Spursa i Los Angeles Lakersa dogodila su se dva povijesna trenutka. U uvjerljivoj pobjedi Lakersa LeBron James je upisao 26 poena, 5 skokova i 8 asistencija, čime je postao prvi i jedini igrač u NBA povijesti s čak 1.000 uzastopnih utakmica s dvoznamenkastim brojem poena, čime je u stilu proslavio svoj 36. rođendan.




James je postavio rekord još u ožujku 2018., kada je s 867 takvih utakmica prestigao Michaela Jordana, a od aktivnih NBA igrača Jamesu je u tom nizu najbliži James Harden, tek s 411 uzastopnih dvoznamenkastih utakmica.


Drugi povijesni trenutak za ligu zbio se u drugoj četvrtini, kada je glavni trener Spursa Gregg Popovich dobio dvostruku tehničku zbog prigovaranja sudcu, zbog čega je bio izbačen s utakmice. Kormilo momčadi bila je prisiljena preuzeti Becky Hammon, dugogodišnja Popovicheva asistentica i bivša WNBA zvijezda. Time je postala prva žena u povijesti lige koja je vodila NBA momčad u službenoj utakmici regularne sezone.


Od hrvatskih igrača igrali su Ivica Zubac i Luka Šamanić. Zubac je za Clipperse u 15 minuta igre postigao 7 poena, 2 skoka, 2 asistencije, 2 ukradene lopte i čak 3 blokade, dok je Šamanić za Spurse ušao samo u zadnjoj minuti te nije ostvario nikakav učinak.


Rezultati:


Boston – Memphis 126:107
Miami – Milwaukee 119:108
Brooklyn – Atlanta 145:141
Dallas – Charlotte 99:118
San Antonio – LA Lakers 107:121
LA Clippers – Portland 128:105