NBA liga

Denver predvođen Jokićem svladao Boston, Dončić briljirao u pobjedi Dallasa

Hina

Reuters

Reuters

Luka Dončić je postigao 35 poena, a imao je i po 11 asistencija i skokova



U noći s četvrtka na petak u košarkaškoj NBA ligi je odigran derbi u Denveru gdje je domaćin, aktualni prvak, sa 115-109 pobijedio Boston, trenutačno najbolju momčad u ligi.


U neizvjesnom susretu od početka do kraja Denver je bio taj koji je stalno imao blagu prednost, ali ju je i očuvao do kraja. Time je nastavio utrku za brojem jedan u Zapadnoj konferenciji, dok je Boston upisao četrnaesti poraz u sezoni.


Denver je do slavlja vodio Nikola Jokić koji je upisao okrugli 20. ‘triple-double’ učinak ove sezone. Uz 32 poena ostvario je 11 asistencija i 12 skokova. Dobru je pratnju imao u Jamalu Murrayju koji je ubacio 19 poena uz osam asistencija i šest skokova, dok je Aaron Gordon ogled završio sa 16 poena i devet skokova.




Kod Bostona je odličan bio Jaylen Brown ubacivši 41 poen, a uz to je imao i 14 skokova. Iz igre je gađao 16-29. Kristaps Porzingis je postigao 24 poena uz 12 skokova, ali Bostonu je nedostajao učinak Jaysona Tatuma koji je ostao tek na 15 poena.


Dallas je prekinuo niz od tri poraza te je pred svojim navijačima nadjačao Miami 114-108. Gotovo sve na putu prema pobjedi kod Dallasa je obavio slovenski košarkaš Luka Dončić koji je postigao 35 poena, a imao je i po 11 asistencija i skokova. Za tri poena je gađao 7-13.


Bio je ovo Dončiću peti uzastopni ‘triple-double’ učinak s najmanje 30 koševa, a takvim dosegom se može pohvaliti još samo Russell Westbrook koji je kao igrač Oklahoma City takvo što ostvario tijekom 2017. godine. No, Dončić je jedini igrač u povijesti koji je ostvario četiri ‘triple-double’ učinka u nizu s najmanje 35 koševa.


Dobro je Slovenca pratio Kyrie Irving s 23 poena. U poraženom sastavu s Floride najbolji je bio Terry Rozier s 27 koševa, 11 asistencija i šest skokova, dok je Jimmy Butler ostao tek na 14 poena uz šest izgubljenih lopti.


Na vrhu Zapada je i dalje Minnesota koja je ovaj put u gostima bila bolja od Indiane 113-111. Ponovno je junak Minnesote bio Anthony Edwards koji je domaćinu ubacio 44 poena uz šut iz igre 18-35. Uz to je Edwards imao i ključnu blokadu u samoj završnici ogleda kojom je spriječio povratak u igru Indiane. Minnesota je igrala bez ozlijeđenog Townsa, dok je francuski centar Rudy Gobert uz 18 koševa imao i 14 skokova.


Golden State je izgubio domaći susret od Chicaga 122-125, a hrvatski košarkaš Dario Šarić nije zaigrao u poraženom sastavu. Loše je za Golden State odigrao Stephen Curry koji je uz šut iz igre 5-18 ubacio tek 15 poena, dok su na drugoj strani odlični bili DeMar DeRozan i Nikola Vučević. Kombinirano su postigli 66 poena, obojica po 33, a zajedno su imali i 19 skokova, odnosno, devet asistencija.


Predvođeni Kevinom Durantom košarkaši Phoenixa su pred svojim navijačima svladali Toronto 120-113. Durant je postigao 35 poena, dok mu je desna ruka na putu do slavlja bio Grayson Allen koji je dao 26 koševa.