Polufinale Kupa

RIJEKA – OSIJEK 3:2 KRAJ! RIJEKA JE U FINALU KUPA!!! Rus Merkulov u 118. minuti donio Riječanima finale na Poljudu!

Portal Novilist.hr

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA



RIJEKA Nogometaši Rijeke i Osijeka od 18 sati na Rujevicu igraju polufinale Kupa, prvi i jedini susret koji će odlučiti tko će protiv Hajduka u finalu izaći na Poljud.


Kada se pogleda povijest osvajanja ovog trofeja, Riječani su iskusniji sa šest osvojenih titula prvaka Kupa, dok je Osijek tek jednom osvojio Rabuzinovo sunce (1999.). Zadnja četiri međusobna susreta ovih dviju momčadi protekla su uglavnom u egalu i s dosta uzbuđenja.


Dva puta je završilo bez golova, dok je dva puta Osijek pobijedio minimalnim 1:0 rezultatom. Ali, Rijeka je pobijedila Osijek prije točno godinu dana i to baš u Kupu, Bijeli su slavili 2:1 pogocima Murića.




Stigli su službeni sastavi. Tomić kreće s velikim iznenađenjem. Na klupi su ostali Ampem i Murić, dok je u početnoj postavi Denis Bušnja, koji inače primarno igra na lijevom krilu, ali bi u današnjoj utakmici trebao biti na desnoj strani. U zadnjoj liniji su trojica stopera, Velkovski, Čestić i Krešić. Na lijevom krilu bi trebao biti Vukčević, a na desnom Bušnja, dok su u sredini Čerin, Selahi i Pavičić. Ispred njih su Vučkić i Drmić.



Foto galerija: Polufinale Kupa: Rijeka - Osijek Foto: Vedran Karuza, Mateo Levak



120+2. minuta KRAJ! Rijeka je u finalu Kupa!!! Bijeli će u finalu protiv Hajduka igrati na Poljudu! Kakva je to utakmica bila na Rujevici, pred punim tribinama Riječani i Osječani odigrali su fantastičnih 120 minuta. Ruski igrač u 118. minuti riješio susret.


120. minuta Labrović brani slobodnjak Osijeka!


119. minuta GOOOOL! Rus Merkulov dobio je jednu od rijetkih prilika, zadnji je put zaigrao za Bijele protiv Oriolika, i zabio važan gol za vodstvo Bijelih!


117. minuta Lovrić iz kornera tuče izravno na gol, Labrović boksa.


103. minuta Sudac nije pokazao na bijelu točku za Rijeku, Drmić je pao u duelu s Leovcem…  Dvojbena situacija.


103. minuta Opet zicer Rijeke! Velkovski tuče pored vratnice! Ivušić je dirao loptu.


101. minuta Čist prekršaj Fućka na Ampemu, žuti karton za igrača Osijeka.


101. minuta Sada su i Osječani promašili stopostotnu šansu. Fućak je sam izašao pred Labrovića, vratar Rijeke je sjajno obranio.


100. minuta Kakva šansa Rijeke, Abass je sada promašio nemoguće. Murić mu je ubacio, Ganac smirio loptu, ali iz blizine prebacio gol.


95. minuta Abass i Merkulov su u igri umjesto Selahija i Vukčevića.


91. minuta Krenuo je prvi produžetak. Mance je već morao izaći iz igre. Deset minuta je uspio odigrati, zabio je i gol, ali zbog ozljede neće igrati produžetke. Ušao je Hiroš.


90+5. minuta Kraj regularnog dijela. Igrat će se produžeci…


90.+2. minuta GOL! Kakva drama. Riječanin Mance je lagano prošao riječku obranio i zabio za 2:2!


76. minuta GOOOOL! Ukrali su Riječani loptu Osječanima, Murić je prekrasno podvalio loptu Pavičiću, čiji udarac Ivušić brani. Samo do Drmića koji je iz blizine poentirao za još jedno vodstvo Rijeke.


69. minuta Fućak je zaradio zvižduke Rujevice prilikom ulaska u igru.


64. minuta Poigrao se sada Drmić s osječkom obranom, Škorić izbacuje loptu u korner.


61. minuta Ampem je tukao iz daljine, Fiolić glavom skrenuo loptu prema svojem vrataru, Ivušić je to jedva izbacio u korner.


60. minuta Ubacio je Tomić sada i Murića, vani je Vučkić.


54. minuta Ampem i Lepinjica u igri su umjesto Čestića i Bušnje.


48. minuta Opet Caktaš prijeti, imali su sada sjajnu šansu Osječani, Kleinheisler je podvalio loptu svojem napadaču. Labrović je spasio Bijele.


47. minuta Škorić je bio najviši nakon kornera, ali nije loptu precizno zahvatio i pucao…


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme. Kamere su uoči početka poluvremena u VIP loži snimile i legendarnog trenera Rijeke Matjaža Keka, koji utakmicu gleda s kondicijskim trenerom i članom stožera reprezentacije Slovenije Lukom Brkljačom.


Poluvrijeme: Pomoćni trener Rijeke Vjekoslav Miletić: “Poslije gola kao da smo se povukli nazad. Vidjet ćemo hoće li biti promjena, vidjet ćemo zdravstveno stanje, ali u principu mislim da ne trebamo ništa mijenjati jer se sada vraćamo na početak.”


45+1. minuta Kraj prvoga dijela. Osječani su izjednačili u zadnjim minutama.


42. minuta GOL! Ponovo smo na početku. Leovac je ubacio u šesnaesterac, gdje je u posljednji trenutak utrčao Caktaš koji pogađa za 1:1.


31. minuta Vučkić je prihvatio jednu dugu loptu, Drmić potom potegnuo s 20-ak metara. Ivušić je to obranio.


23. minuta Opasno je bilo sada za Rijeku, gosti su krenuli u kontru, Mierez je tukao, ali Labrović je bio spreman.


21. minuta Lijep dribling Drmića pored Fiolića, koji je potom napravio prekršaj na njemu za što je zaradio žuti karton.


20. minuta GOOOOL! Krešić je nakon kornera Čerina bio najviši, glavom je pucao, a lopta je od vratnice otišla u gol pored nemoćnog Ivušića!



17. minuta Kao što se i očekivalo, tvrda utakmica na Rujevici bez previše prilika s obje strane. Bijeli imaju veliku podršku, Rujevica je puna po prvi put ove sezone.


11. minuta Žaper je ostao na travnjaku nakon jednog duela s Drmićem, zbog čega je sudac zaustavio akciju Bijelih. Bilo je i malo trzavica nakon toga, Kleinheisler je nekoliko puta gurnuo Selahija, ali je veznjak Rijeke ostao smiren.


8. minuta Prvi udarac Rijeke, Selahi je iz daljine tukao preko gola. Bila je ovo prva prava prilika na utakmici, Osječani nisu uspjeli još ozbiljnije zaprijetiti.


1.minuta Krenuo je susret na Rujevici!


Uoči utakmice: Rujevica se polako puni, velika je gužva pri ulasku na istočnu tribinu…


Foto E. PRODAN


RIJEKA – OSIJEK 2:2


Stadion HNK Rijeka. Sudac: Duje Strukan (Split). Strijelci: 1:0 Krešić (20′), 1:1 Caktaš (42′), 2:1 Drmić (76′), 2:2 Mance (90+2′). Žuti karton: Fiolić, Fućak, Mance, Leovac, Caktaš, Kleinheisler, Žaper, Hiroš (Osijek), Drmić, Ampem, Selahi (Rijeka).


RIJEKA (3-5-2): Labrović, Čestić (od 54′ Lepinjica), Velkovski, Krešić, Bušnja (od 54′ Ampem), Selahi, Čerin, Pavičić, Vukčević, Vučkić (od 60′ Murić), Drmić.


OSIJEK (3-5-2): Ivušić, Lončar, Cheberko, Škorić, Grgić, Žaper, Kleinheisler, Leovac, Fiolić, Caktaš, Mierez.