NEIZBJEŽNA SUDBINA ROCKETSA

Prekinut najduži aktivni niz: bivša momčad Jamesa Hardena propušta doigravanje prvi put nakon osam sezona

Portal Novi list

Christian Wood/Foto: REUTERS

Christian Wood/Foto: REUTERS

Rocketsi su s omjerom 15-44 sada matematički ostali bez doigravanja, prvi put nakon osam godina igranja na pogon Jamesa Hardena, koji je na početku sezone isforsirao razmjenu u Netse.



HOUSTON Prvi put nakon NBA sezone 2011./2012. Houston Rocketsi neće nastupiti u doigravanju. Ova neizbježna sudbina Rocketsa odlučena je pobjedom San Antonio Spursa nad Detroit Pistonsima te sada matematički više ne mogu ni do mjesta za “play-in” turnir Zapadne konferencije.


Zanimljivo, kada su San Antonio Spursi prošle godine ostali kratki za doigravanje upravo su Rocketsi postali momčad s najdužim aktivnim nizom igranja u “playoffu”, no sada su i oni izgubili tu čast. Rocketsi su tako s omjerom 15-44 ostali prvi put bez doigravanja nakon osam godina igranja na pogon Jamesa Hardena, koji je na početku sezone isforsirao razmjenu u Netse.


Sada najduži aktivni niz imaju Portland Trailblazersi i Toronto Raptorsi, koji su u doigravanju već sedam uzastopnih sezona, no ni njima još uvijek nije ništa zagarantirano.