NBA

Bojan Bogdanović najbolji strijelac u pobjedi Jazza, oslabljeni Clippersi poraženi od najgore momčadi lige

Luka Medak

Bojan Bogdanović/Foto: REUTERS

Bojan Bogdanović/Foto: REUTERS

Najbolji u slavlju Jazza bio je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović, koji je predvodio momčad s 22 poena, a upisao je i dva skoka, tri asistencije te jednu ukradenu loptu. Los Angeles Clippersi poraženi su od najgore momčadi lige Houston Rocketsa i time su pali na četvrto mjesto Zapada jer su Denver Nuggetsi pobijedili Detroit Pistonse i preskočili ih.



RIJEKA Regularni dio NBA sezone sve je bliže kraju. S nedjelje na ponedjeljak se igraju posljednje utakmice, a dosta momčadi još uvijek nema sigurne pozicije, kako u doigravanju tako i one koje se bore za doigravanje.


I dok su Philadelphia 76ersi pobjedom nad slabašnim Orlando Magicom osigurali prvo mjesto Istočne konferencije, na Zapadu još ništa nije odlučeno, iako su košarkaši Utah Jazza sve bliže da ostanu na vrhu. Pobijedili su Oklahoma City Thunder i sada bježe za jednu pobjedu Phoenix Sunsima, a poziciju mogu osigurati u nedjelju pobjedom nad Sacramentom.


Najbolji u slavlju Jazza bio je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović, koji je predvodio momčad s 22 poena, a upisao je i dva skoka, tri asistencije te jednu ukradenu loptu. Jordan Clarkson je s klupe zabio 18, a Rudy Gobert ubilježio “double-double” sa 16 poena i 18 skokova.




Kod poražene Oklahome najbolji je bio Sviatoslav Mykhailiuk s 19 poena, a Theo Maledon i Gabriel Deck su dodali 18.


Los Angeles Clippersi poraženi su od najgore momčadi lige Houston Rocketsa i time su pali na četvrto mjesto Zapada jer su Denver Nuggetsi pobijedili Detroit Pistonse i preskočili ih.


Ipak, pobjeda Rocketsa je došla jer su Clippersi odmarali svoje udarne igrače – igrali su bez Kahwija Leonarda i Paula Georgea, a odmorili su i Patrick Beverley, Reggie Jackson i Terance Mann. Ivica Zubac je također dobio poštedu te igrao samo prve tri minute susreta i sjeo na klupu nakon što je pogodio svoju prvu tricu u karijeri, što su mu bili i jedini poeni na utakmici.


No, zato se Clippersima vratio Serge Ibaka nakon što je propustio 30 uzastopnih utakmica zbog ozljede leđa. Igrao je 17 minuta i upisao 15 poena, sedam skokova i četiri asistencije, a pokazao i dobru kemiju s Rajonom Rondom, s kojim je tek sad prvi put zaigrao. Najbolji strijelac Clippersa je bio Luke Kennard s 23 poena, a “rookie” Jay Scrubb je postigao 17 poena, najviše u mladoj karijeri.


Kod Rocketsa je najbolji bio Kelly Olynyk s 20 poena, devet skokova i 11 asistencija, a 20 poena je zabio i “rookie” Jae’Sean Tate.


Ovaj poraz Clippersa od posljednje momčadi lige možda i nije toliko loš jer s četvrte pozicije će ići ili na Dallas Maverickse ili na Portland Trailblazerse, čime su potencijalno izbjegli sučeljavanje s NBA prvacima i gradskim rivalima Lakersima, koji se bore za šesto mjesto.


Rezultati:


Washington – Cleveland 120:105
Philadelphia – Orlando 122:97
Detroit – Denver 91:104
Oklahoma City – Utah 93:109
Dallas – Toronto 114:110
Houston – LA Clippers 122:115
Memphis – Sacramento 107:106
Golden State – New Orleans 125:122