Lijepe novosti

Po prvi put u povijesti žene će suditi na SP-u u nogometu, FIFA objavila imena sutkinja za Katar

Hina

Stephanie Frappart/Foto REUTERS

Stephanie Frappart/Foto REUTERS

Čast da budu glavne sutkinje na najvećoj svjetskoj nogometnoj smotri imat će Francuskinja Stephanie Frappart, Ruanđanka Salima Mukansanga i Japanka Yoshimi Yamashita



ZURICH Međunarodni nogometni savez (FIFA) objavio je kako će među djeliteljima pravde na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru od 21. studenoga do 18. prosinca biti i tri glavne te tri linijske sutkinje.


Bit će to prvi put kako će žene suditi na SP za muškarce, a čast da budu glavne sutkinje na najvećoj svjetskoj nogometnoj smotri imat će Francuskinja Stephanie Frappart, Ruanđanka Salima Mukansanga i Japanka Yoshimi Yamashita, dok će linijske sutkinje biti Brazilka Neuza Back, Meksikanka Karen Diaz Medina i Amerikanka Kathryn Nesbitt.


“Ovime se dovršava proces koji smo započeli prije nekoliko godina uvođenjem sutkinja na utakmice muškaraca, prvo juniora, a zatim i seniora. Sve one su zaslužile svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu jer stalno sude na visokoj razini. Kao i uvijek, naš izbor sudaca se temelji prvenstveno na kvaliteti”, izjavio je predsjednik FIFA-ine sudačke komisije Pierluigi Collina.




Ukupno je za SP izabano 36 glavnih sudaca, 69 linijskih sudaca i 24 video suca, ali među njima ponovno nema niti jednog iz Hrvatske.