Odbojkaški Kup

Senzacija na Trsatu! Odbojkašice Rijeke izborile finale Kupa protiv Mladosti!

Denis Frančišković

Veliko slavlje Riječanki na Trsatu/Foto

Veliko slavlje Riječanki na Trsatu/Foto

Riječanke su protiv velikog favorita Kaštele u finale ušle na krilima izvrsne Andreje Koraca, izrazito napadački raspoložene, ali cijela ekipa odigrala je iznad očekivanja



RIJEKA Polufinalna utakmica Kupa Hrvatske – Snježane Ušić za odbojkašice: Rijeka CO – Kaštela 3:2 (25:19, 26:24, 20:25, 13:25, 15:12). Dvorana mladosti. Bez gledatelja. Suci: Kramar Šandl i Pihler (oboje Zagreb).


RIJEKA CO: Bakarčić 5, Gerdević, Sulić 1, Volarić (L), Štiglić 10, Kesten, Žarković 10, Denona (L), Juričić, Devčić, Popić 3, Koraca 24, Fabris 11, Aničić.


KAŠTELA: Ninčević 8, Stanović 19, Prkačin 19, Vranković 6, Ucović (L), Strize 1, Ćurak, Mioč 15, Đolonga, Parčina 3, Matas (L), Dragičević.




Napad poeni: Rijeka CO 46, Kaštela 48. Blok poeni: Rijeka CO 11, Kaštela 15.


Servis poeni: Rijeka CO 7, Kaštela 10. Servis pogreške: Rijeka CO 10, Kaštela 12.


Odbojkašice Rijeke Croatia osiguranja u finalu su Kupa Hrvatske! U borbi za trofej čeka ih Mladost koja je svladala Marinu Kaštelu 1:3 u gostima. Vijest je koja spada pod popriličnu senzaciju, podvig i veliki uspjeh Riječanki. Ekipa s Trsata u maratonu od pet setova bila je na visini u ključnim trenucima i vizirale finale, što je za pomlađeni sastav Gordane Tomić uspjeh za svaku pohvalu. Riječanke su protiv velikog favorita Kaštele u finale ušle na krilima izvrsne Andreje Koraca, izrazito napadački raspoložene, ali cijela ekipa odigrala je iznad očekivanja. Upravo u tome je ključ uspjeha koji će zasigurno biti veliki poticaj za jednu od najmlađih ekipa Superlige.


U odlučujućem petom setu dvije lopte Mare Štiglić otišle su u out za 9:9 nakon čega je Koraca izvrsnim smečevima iz drugog plana u potpunosti razbila središnji blok Kaštelanki. Ostvarila je tri poena u seriji, u završnici seta pogodila za 14:12 nakon čega je Nikolina Fabris blokom donijela pobjednički poen domaćim odbojkašicama. Igračko klupko radosti s trenericama Gordanom Tomić i Ivom Lovrinov Bernobić “zaplesalo” je trsatskim parketom. Sasvim zasluženo…


– Dojmovi su fantastični, željeli smo pružiti dobar otpor i odigrati što bolje, no na 2:0 apetiti su porasli. Znale smo da ne možemo držati tako visoku koncentraciju cijelo vrijeme, ali cure su vrhunski odigrale peti set kad je najviše trebalo – istaknula je trenerica Tomić.


Dogodilo se upravo ono što su domaće priželjkivale. Nisu nametale velike imperative i odigrale su bez grča iskoristivši s druge strane poprilično opuštajuće izdanje djevojaka Zorana Grgantova. Gošće su napravile mnoštvo neforsiranih pogrešaka, skoro su se “izvukle” nakon minusa od dva seta, ali Riječanke su iznova ponovile odličnu igru iz prva dva seta.


U prvom su nakon 18:18 otišle na 22:18, u drugom su gubile 6:11 pa povele 14:13 da bi Štiglić s tri poena uz as Korace u završnici donijeli prednost od 23:18. Prevagu u toj dionici odnijela je Žarković izvrsnim blokom lopte najboljoj gostujućoj igračici Niki Stanović. Stanović je u trećem i četvrtom setu malo stala, ali i imala dobru potporu Ivane Prkačin, poglavito u bloku te Ane Mioč, bivše igračice Rijeke, koje su svojom igrom režirale preokret i poravnanje u setovima. Onaj konačni skrojile su Koraca i društvo za vrijedan uspjeh.


Foto galerija: Polufinale Kupa za odbojkašica: Rijeka CO - Kaštela 3:2 Foto: Marko Gracin