Uspješan dan

Boćar iz crikveničkog Gornjeg kraja izborio tri četvrtfinala na Svjetskom prvenstvu

Zlatko Horvat

ODLIČNO OTVARANJE - Marino Milićević i Ria Vojković

ODLIČNO OTVARANJE - Marino Milićević i Ria Vojković

Miličević je u četvrtfinalu brzinskog izbijanja, u mješovitoj štafeti s Rijom Vojković te u štafetnom izbijanju s Darijanom Živolićem



ST. VULBAS Marino Milićević imao je bogat raspored prvoga dana Svjetskog prvenstva za boćare i mješovito u francuskom St. Vubasu. No, boćar iz crikveničkog Gornjeg kraja je odgovorio na sve izazove i izborio – tri četvrtfinala. U brzinskom izbijanju, u mješovitoj štafeti s Rijom Vojković te u štafetnom izbijanju s Darijanom Živolićem. Ria Vojković i Marino Milićević plasirali su se u četvrtfinalu mješovite štafete. Sa 49 pogodaka iz 58 izbačaja Ria i Marino imali su četvrti rezultat kvalifikacija pa će im u borbi za medalju protivnik im je slovenska štafeta, Tadeja Petrić i Anže Petrić, peti u kvalifikacijama s 42 pogotka.


Darijan Živolić i Marino Milićević su u četvrtfinalu štafetnog izbijanja. U kvalifikacijama s 51 pogotkom u 60 izbačaja ostvarili su četvrti rezultat te se u susretu za polufinale sastaju s Talijanima Stefanom Pegorarom i Emmanuelom Ferrerom, petima u kvalifikacijama. Najbolji su bili Slovenci Zdauc i Petrič, pobjednici baraža triju parova.


Miličević je u trećem nastupu ostvario 45 pogotka iz 50 izbačaja, što je bio treći rezultat kvalifikacija. U borbi za medalju sastat će se s Jessyjem Banchetom iz Monaka. Cnogorac Gracija Stjepčević sa 46 pogodaka iz 48 izbačaja bio je najuspješniji igrač kvalifikacija.




Ria Vojković i Pero Ćubela u 1. seriji utakmica u skupini u disciplini krug mješovito startali su pobjedom protiv para Turske (Dursun, Kaya) s 26:23.


Marin Ćubela i Mateo Načinović u disciplini par klasično u 1. susretu u grupi pobijedili čileanski par Galvez/Falcon s 8:5. U drugom susretu igraju protiv crnogorskog para Miroslav Petković/Gracija Stjepčević.


– Presretan sam. Prvi dan nije nikad lagan, a Marino Milićević ga je odradio savršeno. Jako je naporno odraditi takve tri discipline, ali on je savršeno pripremljen. S obzirom na igre. Uvjeren sam da će se vratiti s tri medalje u Hrvatsku – kaže izbornik muške reprezentacije Vjekoslav Matetić. – Par Marin Ćubela i Mateo Načinović dobili su težak dvoboj s Čileom, a današnja pobjeda ih vodi u četvrtrfinale. Nadam se da ćemo drugog dana nastaviti s dobrim nastupima i radovati se nizu medalja.


Komplet odličja je uvijek želja prije velikih boćarskih natjecanja. S obzirom na start, berba bi mogla biti bogatija.


– Komplet odličja je uvijek lijepo ostvarenje, Hrvatska je uz Italiju Francusku i Sloveniju boćarska velesila. Pojavljuju se Turska i Argentina, Crnogorci imaju Graciju Stjepčevića. Nije jednostavno držati visoku konstantu, ali nama uspijeva – zaključuje Matetić.