Atletika

Kolak na postolju na mitingu u Češkoj: Atletičarka Kvarnera ostvarila najbolji rezultat sezone

Ivana Vaupotić

Sara Kolak/Foto REUTERS

Sara Kolak/Foto REUTERS



RIJEKA Sara Kolak osvojila je drugo mjesto u bacanju koplja hicem od 58,89 metara na mitingu Bacačke zvijezde, brončanom iz svjetske atletske serije, što je jučer održan u češkim Domžalicama. Hitac iz pete serije najbolji je ovosezonski rezultat atletičarke Kvarnera koja je sezonu otvorila početkom ožujka na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu kada se njezino koplje zaustavilo na 55,81 metar. Sara Kolak jučerašnjim je hicem ostala 1,11 metara kratka za normu za Europsko prvenstvo, domaćin kojega će od 7. do 12. lipnja biti Rim. No, Sara nema razloga za brigu budući da će svoje mjesto među putnicima u talijansku prijestolnicu osigurati putem plasmana.


– Prekasno sam se probudila pa recimo da sam djelomično zadovoljna. Žao mi je što nisam iskoristila svih šest hitaca kako sam mogla, to je jedino šteta. Bilo je, naravno, dobrih i manje dobrih stvari, početak je sezone i znam na čemu još moram raditi – rekla je Sara Kolak, koja se »počela buditi« u trećoj seriji u kojoj je koplje bacila 55,59 metara. Potom je imala hitac od 56,98 metara, nakon čega je u petoj seriji bacila 58,89 metara i nakratko zasjela i na vodeću poziciju. No, pitanje pobjednice u posljednjem je hicu riješila Čehinja Petra Sičakova koplje koje se zaustavilo na 59,55 metara, dok je treće mjesto pripalo njezinoj sunarodnjakinji Nikol Tabačkovoj s hicem od 58,24 metra.


Sara Kolak iduće će natjecanje imati 19. svibnja u njemačkom Rehlingenu, nakon čega je na rasporedu njezin omiljeni miting Zlatna sprinterica u Ostravi