Mia Volarić

Libero odbojkašica Rijeke uoči večerašnjeg susreta s Nebom: “Očekujemo puno borbe, ali možemo pokazati zube i pobijediti”

Katarina Blažević

Mia Volarić/Foto V. KARUZA

Mia Volarić/Foto V. KARUZA

Pod vodstvom novog trenera odradile smo i prijateljsku utakmicu s Drenovom, još uvijek se upoznajemo, ali to će sve sjesti na svoje mjesto - rekla je 20-godišnja Mia Volarić



RIJEKA Odbojkašice Rijeke u posljednja dva superligaška kola upisale su očekivane poraze od ipak kvalitetnijih ekipa Marina Kaštele i Mladosti, ali zato će im večeras na Trsatu trebati što veća podrška da bi se vratile pobjedama i uzele bodove nužne u ovosezonskoj borbi za ostanak. Riječanke će ugostiti Nebo (19.30 sati), ekipu koja je u sezonu ušla s omjerom 1-3, a ovaj će susret ujedno biti povratnički za trenera domaćih Krešimira Jurića.


Igor Lovrinov ovog se tjedna zbog zdravstvenih razloga iznenada povukao s pozicije glavnog trenera, ali Jurić nije nepoznanica u riječkoj odbojci, pa tako i ponekim starijim igračicama u sadašnjoj ekipi.


Jurić je bio pomoćni trener kada sam tek došla u seniorsku ekipu, tako da ga poznajem. Bile smo upoznate sa situacijom zbog koje je trener Lovrinov odstupio, iako nismo baš očekivale da će do toga doći već ovaj tjedan. Pod vodstvom novog trenera odradile smo i prijateljsku utakmicu s Drenovom, još uvijek se upoznajemo, ali to će sve sjesti na svoje mjesto. Jurić je odličan trener s nešto drugačijim pristupom, a sve će se pokazati večeras kada stanemo na teren – kaže Mia Volarić, 20-godišnji libero riječke ekipe.




Posljednja dva poraza Riječanke nisu poljuljala.


– Marina Kaštela i Mladost se ipak bore za vrh i imaju vrhunske igračice, od kojih su neke i reprezentativke. Mi smo u te susrete ušle sto posto i rekle »što bude, bit će«, ali još uvijek nismo na toj razini da im pariramo. Ali, zato nam sada slijedi dosta teška utakmica.


Nebo je prošle godine protiv Rijeke slavilo na svojem terenu, dok je utakmica u Dvorani mladosti pripala Riječankama. Domaći teren ponovo bi mogao odigrati veliku ulogu.


– Mislim da to uvelike utječe na našu igru i protiv Neba sigurno možemo pokazati zube i pobijediti. Očekujemo puno borbe jer je Nebo dobilo jaku Marina Kaštelu, ali mislim da još uvijek nisu pokazale pun potencijal i sigurno će baš protiv nas htjeti ugrabiti nove bodove. I mi, naravno, želimo pokazati našu najjaču stranu – zaključila je Mia Volarić.