LIGA PRVAKA

Odigrani i posljednji uzvrati, Bayern i Chelsea potvrdili prolaz u četvrtfinale

Luka Medak

Robert Lewandowski i Alphonso Davies/Foto REUTERS,

Robert Lewandowski i Alphonso Davies/Foto REUTERS,

Bayern je potvrdio uvjerjlivu pobjedu iz prvog susreta i svladao na domaćem terenu Lazio s 2:1, dok je Chelsea ovaj put s 2:0 opet nadigrao Atletico te osigurao prolaz među najboljih osam prvi put još od 2014. godine.



RIJEKA U posljednjim utakmicama osmine finala Lige prvaka Bayern je potvrdio uvjerjlivu pobjedu iz prvog susreta i svladao na domaćem terenu Lazio s 2:1, dok je Chelsea ovaj put s 2:0 opet nadigrao Atletico te osigurao prolaz među najboljih osam prvi put još od 2014. godine.


Chelsea je u prvih 15 minuta imao čak 75 posto posjeda lopte i igrači Atletica su visoko pritiskali njihovu obranu, no to je došlo i na naplatu u 34. minuti. Obrambena linija Atletica ostala je u napadačkoj polovici igrališta, Chelsea je povukao kontru preko Wernera koji je pronašao Ziyecha u sredini, a Marokanac je zatim lako pospremio loptu u mrežu pred nepostavljenom obranom Madriđana za svoj prvi gol na Stamford Bridgeu otkako je došao iz Ajaxa.


U nastavku je Diego Simeone ubacivao nove napadače s klupe, no njegova momčad nikako nije mogla probiti čvrsti zid plavih. Naposljetku je i Savić zaradio crveni karton nakon udaranja Rudigera, što je samo bila potvrda nemoći madridske momčadi, a pobjedu je potvrdio Emerson u sudačkoj nadoknadi.




Bayern je jednostavno od samog početka bio bolji i pokazao da uvjerljiva pobjeda iz prvog susreta definitivno nije bila slučajna. Nijemci su imali i veći posjed te konkretnije šanse i bilo je samo pitanje vremena kada će načeti mrežu Pepea Reine. U 33. minuti Muriqi je u borbi za poziciju pri ubačaju iz kuta srušio Goretzku, sudac je pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač bio je Lewandowski.


Bayern je rutinski odigrao drugo poluvrijeme i Hansi Flick je Lewandowskog zamijenio Choupo-Motingom, koji se također upisao u strijelce i stavio “točku na i”. Utješni gol zabio je Parolo u 82. minuti.


U četvrtfinalu će sada igrati tri engleske momčadi (Manchester City, Liverpool, Chelsea), dvije njemačke (Borussia Dortmund i Bayern) te samo jedna španjolska (Real Madrid), a njima će se pridružiti PSG i Porto.


Parovi četvrtfinala saznat će se u petak, kada će u podne biti održan ždrijeb u Nyonu.