OPTIMISTIČNE PROCJENE BIVŠEG REPREZENTATIVCA

Novi Horvatov pomoćnik Ivano Balić o budućnosti hrvatskog rukometa: “Ključna je kombinacija mladosti i iskustva”

Portal Novi list

Ivano Balić/Foto HRS

Ivano Balić/Foto HRS

"Mislim da ne smijemo griješiti pa stalno mijenjati i lutati u procjenama, kao što je dosad bilo u nekim situacijama. Recimo, jednom je mladi dobar pa drugi put nije, ali ni iskustvo nije garancija. Zato moramo oprezno stvoriti i tim i atmosferu, veću odgovornost za sve. Taj miks je ključan, i mislim da nam je to nedostajalo u zadnjih par natjecanja", rekao je Balić.RIJEKA Nakon što je legendarni Ivano Balić na sjednici Upravnog odbora HRS-a proglašen novim pomoćnikom izbornika hrvatske reprezentacije Hrvoja Horvata, u razgovoru za stranice HRS-a izjavio je svoje dojmove.


“Zadovoljan sam s ukazanim povjerenjem Saveza i veseli me što ću već od narednog okupljanja biti od pomoći reprezentaciji na čelu s izbornikom Hrvojem Horvatom. Vjerujem da možemo zajedno s igračima koje imamo, i s onima koji dolaze, stvoriti nešto drugačiju Hrvatsku jer današnja pozicija u svjetskom rukometu, to nalaže”, rekao je Balić te nastavio:


“Moramo prihvatiti trenutne rezultate kao stvarnost, to nam je i obveza, kao i da kreiramo koncept koji će biti koristan i u kojem će se igrači najugodnije osjećati.“
Legendarni reprezentativac smatra da je ključ za budućnost hrvatskog rukometa kombinacija mladosti i iskustva.


“Treba prepoznati igrače, one koji mogu i oni koji će uz njih postati još bolji, a mjesto u ekipi uvijek zaslužuju oni najspremniji i najbolji. Mislim da ne smijemo griješiti pa stalno mijenjati i lutati u procjenama, kao što je dosad bilo u nekim situacijama. Recimo, jednom je mladi dobar pa drugi put nije, ali ni iskustvo nije garancija. Zato moramo oprezno stvoriti i tim i atmosferu, veću odgovornost za sve. Taj miks je ključan, i mislim da nam je to nedostajalo u zadnjih par natjecanja.“


Balić se osvrnuo i na nove planove reprezentacije.


“Čeka nas period velikog rada, period u kojem ćemo trebati žrtvovati i poneki rezultat da bi u konačnici, u neko skorije vrijeme, imali jedan konkurentan tim koji će onda moći dati dobar rezultat. S obzirom na sve što sam prošao i ostvario u rukometu, siguran sam da trebaju minimalno dvije godine da se stvori ekipa koja će 2024., 2025. biti konkurentna s najboljima. Brzo ćemo saznati kakve su nam šanse i što možemo tada očekivati, a ja se optimistično nadam da ćemo do tada biti odlični”, zaključio je Balić.