Polufinalni turnir Regionalne lige

Nevjerojatan pad Primorjaša u Beogradu, Partizan napravio veliko iznenađenje

Igor Duvnjak

Tin Brubnjak zabio je dva pogotka/Foto M. GRACIN

Tin Brubnjak zabio je dva pogotka/Foto M. GRACIN

Momčad sa Kantride je vodila čak 8:3, ali je na koncu na semaforu zasvijetlilo 9:8 za PartizanBEOGRAD Vaterpolisti Primorja Erste bank su isplivali iz vode beogradskog plivališta “Gale Muškatirović” praznih ruku na startu polufinalnog turnira Regionalne lige nakon nadmetanja sa beogradskim Partizanom u kojemu kao da smo u dva razdoblja igre samo tako gledali dvije sasvim oprečne momčadi.


PRIMORJE EB – PARTIZAN 8:9

Utakmica 1. kola polufinalnog turnira Regionalne lige vaterpolista: Primorje Erste bank – Partizan 8:9 (3:3, 5:0. 0:4, 0:2). Plivalište “Gale Muškatirović” u Beogradu.


PRIMORJE ERSTE BANK: F. Čubranić, Burburan, N. Čubranić, Letica, Brubnjak 2, Blažić, Vrbnjak 2, Rakovac 3, Augusti 1, Jurišić, Babić, Paparić, Olić, Car.
PARTIZAN: Bulajić, Božović 1, Barač 2, Nešić, Schofield 1, Jakšić 1,Vergara Real, A.Mitrović 1, Banović, Gak, Andrin 1,S. Mitrović 2, Glušac, Timotijević.

U prve dvije četvrtine riječke “kapice” su se s partizanovcima igrale kao mačka sa mišem, osim visoke razlike koju su stekli ostavljali su u tim minutama jedino dilemu sa koliko će golova razlike matirati suparnike i osvojiti svoje prve bodove. Još jednom se međutim ponovila ona kako u sportu “nema reprize, svaka je utakmica premijera”, u to su se na svojoj koži ovog puta mora uvjeravati igrači trenera primorjaša Igora Hinića.


U preostale dvije četvrtine plivali su kao da ih stežu neke nevidljive prepreke, a domaćini su zapeli iz petnih žila izvlačeći se iz minute u minutu iz matne pozicije da bi ostvarili preokret o kojem će se pričati. Momčad sa Kantride je naime vodila čak 8:3, ali je na koncu na semaforu zasvijetlilo 9:8 za Partizan.


Ovog puta ni traga poruci po kojoj se po jutru dan poznaje, kako je naime bio bliže “poluvrijeme”, tako bi malo tko dao Partizanu ikakve izglede. Poslije 3:3 u prvoj četvrtini počela je riječka kanonada, a Fran Čubranić je “spustio roletne”, epilog je bila serija čak 5:0 za Primorje EB i vodstvo 8:3.


Ispalo je kako je to bilo sve od riječkih kapica, u “drugom poluvremenu”, u biti duže od 16 minuta više nisu ni znali ugroziti golmana Beograđana Bulajića, a na drugoj strani Stefan Mitrović i njegovo društvo su zaveslaj po zaveslaj smanjivali naizgled nedostižan razmak koji je dijelio konkurente poslije dvije četvrtine.


Učinjeno je bilo itekako evidentirano na semaforu, domaćini su uoči posljednje četvrtine osokoljeni silnim naletom prišli na samo 8:7 da bi u posljednjem razdoblju igre izjednačili i onda postigli gol za pobjedničkih 9:8 zaključujući seriju 6:0.


Riječani novu utakmicu beogradskog nadmetanja igrtaju sa organizatorima turnira, sa domaćom Crvenom zvezdom.