KRENULA JE NOVA NBA SEZONA

Netsi pregazili bivše NBA prvake, George i Kawhi pokvarili Lakersima dodjelu šampionskih prstena

Luka Medak

Paul George/FOTO: Reuters

Paul George/FOTO: Reuters

Steph Curry je bio nemoćan protiv šuterski raspoloženih Kevina Duranta i Kyrieja Irvinga, a Paul George i Kawhi Leonard zabili su više od pola poena Clippersa u pobjedi nad aktualnim prvacima



NEW YORK U prvoj večeri nove NBA sezone Brooklyn Netsi su otvorili sezonu uvjerljivom pobjedom nad Golden State Warriorsima 99:125, dok su u gradskom derbiju LA Clippersi bili bolji od aktualnih NBA prvaka LA Lakersa 116:109.


Prva utakmica na klupi Netsa nije mogla proći bolje za trenera Stevea Nasha. Od samog početka i Kyrie Irving i Kevin Durant bili su šuterski raspoloženi. Irving je već na poluvremenu imao 24 poena i u nastavku dodao još samo dva prije nego što je sjeo na klupu, dok je Durant ubacio 22 poena u samo 24 minute. Na drugoj strani očekivano najbolji igrač bio je Steph Curry s 20 poena i 10 asistencija, ali u napadu mu se nitko nije pridružio, dok je u obrani bivšim NBA prvacima očajnički nedostajao ozlijeđeni Draymon Green.


U drugoj utakmici večeri Kawhi Leonard i Paul George bacili su rukavicu aktualnim NBA prvacima. Spomenuti dvojac zabio je 59 od ukupno 116 koševa Clippersa (George 33, Leonard 26) i tako pokvario večer dodjele šampionskih prstena Lakersima. LeBron James je ubacio 22 poena uz 5 skokova i 5 asistencija, a Anthony Davis samo 18 poena uz 7 skokova.




Hrvatski centar Ivica Zubac sezonu je započeo na klupi Clippersa, ali svejedno je odigrao 26 minuta, tijekom kojih je postigao 11 poena uz 6 skokova.