NBA

Lakersi nastavili niz u trećoj utakmici s produžecima, Giannisovih 46 nedovoljno za trijumf protiv Sunsa

Luka Medak

Giannis Antetokounmpo/Foto: REUTERS

Giannis Antetokounmpo/Foto: REUTERS

Lakersi su na krilima LeBrona Jamesa ostvarili šestu uzastopnu pobjedu, dok su niz od četriri pobjede Bucksa prekinuli Phoenix Sunsi predvođeni Devinom Bookerom i Chrisom Paulom.



RIJEKA Los Angeles Lakersi ostvarili su i šestu uzastopnu pobjedu, ali očito ne mogu pobjeđivati bez drame. Nad Oklahoma City Thunderom slavili su tek nakon produžetaka, što im je sada već treća utakmica zaredom u kojoj su do trijumfa došli nakon regularnih 48 minuta.


Obje momčadi su u susret došle bez važnih igrača, Oklahoma bez Shaia Gilgeous-Alexandera, a Lakersi već drugi put zaredom bez Anthonyja Davisa, što znači da je LeBron James ponovno imao puno posla u napadu. Završio je susret s 25 koševa i sedam asistencija te je u tim kategorijama predvodio momčad, a dodao je još i šest skokova.


Kod Oklahome je najbolji bio Al Horford s 25 koševa, osam skokova i osam asistencija, a ubilježio je i četiri ukradene lopte, najviše na utakmici.




Za razliku od Lakersa, svoj niz na Istoku nisu nastavili Milwaukee Bucksi. Nakon četiri slavlja zaredom zaustavili su ih Phoenix Sunsi u utakmici u kojoj za pobjedu nije bilo dovoljno čak ni 46 koševa Giannisa Antetokounmpa, koji je naposljetku promašio šut za pobjedu. Bucksi će se sada morati vratiti pobjedama protiv Utah Jazza, što neće biti nimalo lako jer momčad našeg Bojana Bogdanovića drži najbolji omjer u cijeloj ligi.


Kod pobjedničke ekipe najbolji su bili Devin Booker s 30 koševa te veteran Chris Paul s 28 poena i sedam asistencija. Dario Šarić nije igrao zbog ozljede gležnja.


Od ostalih hrvatskih igrača igrao je samo Ivica Zubac te u pobjedi Clippersa ostvario skroman učinak od tri koša, sedam skokova i dvije asistencije.


Rezultati:


Washington – Toronto 115:137
Dallas – Atlanta 118:117
Brooklyn – Indiana 104:94
Minnesota – LA Clippers 112:119
Memphis – Charlotte 114:130
Chicago – New Orleans 129:116
Denver – Cleveland 133:95
LA Lakers – Oklahoma City 114:113 (produžetak)
Phoenix – Milwaukee 125:124