Promjena na klupi

Hrvatski košarkaški savez potvrdio novo ime na klupi reprezentacije: Mulaomerović naslijedio Mršića

Portal Novilist.hr

Damir Mulaomerović

Damir Mulaomerović

Novi je izbornik trenersku karijeru započeo 2013. godine u Slobodi iz Tuzle, klubu u kojem je krenuo i s igračkom karijerom, a vodio je i momčadi Cibone te Prištine.



RIJEKA Damir Mulaomerović i službeno je potvrđen od strane HKS-a kao novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, a svoje će predstavljanje imati na sutrašnjoj konferenciji za medije.


Nakon što je Veljko Mršić protekloga tjedna sporazumno raskinuo ugovor sa Savezom, čelnici su odlučili kako je najbolje rješenje dotadašnji pomoćnik Mulaomerović, koji će reprezentaciju voditi zajedno s trenerskim poslom u hrvatskom premijerligašu Cedeviti Junior.


Novi je izbornik trenersku karijeru započeo 2013. godine u Slobodi iz Tuzle, klubu u kojem je krenuo i s igračkom karijerom, a vodio je i momčadi Cibone te Prištine. U svibnju ove godine preuzeo je debitanta u HT Premijer ligi, Cedevitu Junior, s kojim je trenutno na četvrtom mjestu ljestvice.




Mulaomerović je ujedno bivši izbornik reprezentacija Bosne i Hercegovine te Kosova, a u igračkoj je karijeri branio boje hrvatske vrste. Kao igrač je osvojio Euroligu s Panathinaikosom (2001/02), a igrao je i u PAOK-u, Olympiacosu, Bologni, Efes Pilsenu, Real Madridu.