Liga prvaka

Guardiola uoči susreta sa Zvezdom: “Hrvatska, Srbija i Crna Gora su divne zemlje s nevjerojatnim mentalitetom”

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Uvijek je odlična atmosfera u tim zemljama. Sjećam se savršeno Hrvatske, kulture u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori... To su sve divne zemlje s nevjerojatnim mentalitetom - kaže Pep



MANCHESTER Nogometaši Manchester Cityja i Crvene zvezde sutra će od 21 sat na Etihadu odigrati utakmicu prvog kola skupine G Lige prvaka, povodom čega je trener aktualnog osvajača Lige prvaka govorio na konferenciji za medije.


Mateo Kovačić te Jack Grealish i John Stones neće nastupiti zbog ozljeda.


– Cilj je pobijediti. Sretni smo što možemo braniti titulu. Ishod utakmice s Crvenom zvezdom ovisit će o našem nastupu ove sezone. Natjecanje ti ne dopušta opuštanje, a sutra ćemo napraviti prvi korak – rekao je Pep Guardiola naglašavajući kako se njegovi igrači nikako ne smiju opustiti.




– U redu je ako se opusti vodstvo kluba jer ono ne zabija golove. Osvajanje Lige prvaka nevjerojatan je osjećaj za naš klub. Koliko ju je klubova osvojilo? Zapravo nismo napravili ništa posebno, osvojili smo je samo jednom. No, klub do tada nije bio pobjednik Lige prvaka i zbog toga možemo biti ponosni.


Trener Crvene zvezde Barak Bakhar prošle sezone vodio je Maccabi Haifu s kojom je u skupini s Benficom, PSG-om i Juventusom ostvario jednu pobjedu uz pet poraza.


– Vidio sam što je s Maccabijem radio Mbappeu i Messiju. Impresionirala me hrabrost. Sutra će situacija biti slična – smatra Guardiola, koji je komentirao i srpskog protivnika:


– Crvena zvezda je agresivna. Ponekad se brane čovjek na čovjek, a ponekad ne. Stoga moramo biti spremni. Igraju u formaciji 5-3-2 i brzi su u tranziciji. Uvijek je odlična atmosfera u tim zemljama. Sjećam se savršeno Hrvatske, kulture u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori… To su sve divne zemlje s nevjerojatnim mentalitetom. Svi ti sportaši, vaterpolisti, pogledajte i Đokovića… Strašni natjecatelji koji imaju nešto posebno.