ATP Madrid

Rafa Nadal uzvratio Alexu de Minauru u naelektriziranoj atmosferi stadiona Manolo Santana

Hina

Rafa Nadal/Foto REUTERS

Rafa Nadal/Foto REUTERS

Nije to još uvijek bila igra kakvom je 37-godišnji osvajač 22 Grand Slam naslova stekao status legende, ali je bio u kudikamo boljem izdanju nego u Barceloni



MADRID Deset dana nakon što je na turniru u Barceloni izgubio meč od Alexa de Minaura (ATP  11.), Rafael Nadal je dočekao i iskoristio priliku za uzvrat, pobijedivši najbolje rangiranog australskog tenisača u drugom kolu ATP Masters 1000 turnira u Madridu sa 7-6 (6), 6-3.


Nije to još uvijek bila igra kakvom je 37-godišnji osvajač 22 Grand Slam naslova stekao status legende, ali je bio u kudikamo boljem izdanju nego u Barceloni.


U naelektriziranom ozračju, pod krovom stadiona Manolo Santana, Nadal je uspio preokrenuti ‘break’ zaostatka u prvom setu (3-4) te nakon osvojenog ‘tie-breaka’ još dvaput slomiti servis Australca.




“Ozračje je ovdje nevjerojatno i ne mogu vam dovoljno zahvaliti. Iznimno sam sretan da sam uspio biti konkurentan protiv odličnog igrača kakav je Alex i igrati protiv njega dva sata, to mi mnogo znači”, rekao je Nadal nakon pobjede koja ga je odvela u treće kolo u kojem će mu suparnik biti Argentinac Pedro Cachin koji je u tri seta svladao Amerikanca Francesa Tiafoea.


Za razliku od Nadala, do trećeg kola nije dospio madridski finalist iz 2019. Grk Stefanos Tsitsipas. Sedmog tenisača svijeta je izbacio 116. s ATP ljestvice, Brazilac Thiago Monteiro.


Veliku pobjedu ostvario je i 18-godišnji Čeh Jakub Menšik (ATP – 74.) koji je sa 6-2, 6-7 (4), 6-3 nadigrao Bugarina Grigora Dimitrova (ATP – 10.).