Sjajan uspjeh

FOTO/VIDEO Senzacija na Kantridi! Vaterpolisti Primorja EB priredili podvig i izborili Final Four LEN Euro kupa

Igor Duvnjak

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Riječani su nadoknadili čak pet pogodaka zaostatka iz Atene



RIJEKA  Veliko slavlje na bazenu Kantride za sjajan uspjeh. Vaterpolisti Primorja Erste Bank su uplivali u polufinale LEN Euro kupa. U rijetko viđenoj atmosferi igrači trenera Igora Hinića odigrali su ljepoticu u vodi s te slavili s navijačima. Loptačkim podvigom su ostvarili veliku i visoku pobjedu s teško karamboliranim grčkim Vouliagmenijem, na kraju je bilo čak 15:9, s golom viška nadoknađen je atenski minus nasuprot uglednim, torpediranim gostima. Skandiranje i pjesma s tribina su samo konačni začin velikog međunarodnog slavlja navijača koji su na nogama dočekali kraj.



Do “poluvremena” su domaćini ostali u igri, slušali su pljesak za dva gola prednosti, 7:5. Utakmica po domaćine nije mogla gore početi, poslije izgubljene lopte u napadu ostali su “spuštena garda”. Na desnoj strani je “procurilo”, a Konstatopoulos je lako iz blizine deblokirao rezultat. Primicanjem sredine četvrtine, nesretno počele po Riječane, pogodak je po Primorjaše ostajao nerješivom enigmom. Riješio ju je konačno mladi Viktor Tončinić po isteku akcije s igračem više. Loša stvar po Riječane je što su izgubili dosta dragocjenog vremena. Tada je kao ničim izazvan zablistao talent Nika Čubranića, njegova “šrauba” iz daljine digla je gledatelje na noge zbog rijetko viđenog gola. Tim biserom Riječani su se odmarali sa zaveslajem prednosti.


Foto galerija: LEN Euro kup vaterpolista: Primorje EB - Vouliagmeni Foto: Vedran Karuza




I drugi je nastavak bio po željama Atenjana, već u prvom su napadu izjednačili s igračem više, ali dobili su ekspresni odgovor Lovre Paparića. U obostrano nervoznoj igri vrijeme je bilo saveznik Vouliagmenija. Zadovoljno su gosti gledali i na rezultat iako su minimalno zaostajali nakon gola Paparića. U pretposljednjoj minuti kapetan Tin Brubnjak je iz peterca dao gol nade (6:4), razmak je održan drugim, efektnim Čubranićevim golom.


Početkom nastavka čuo se “rik lava”. Darko Brguljan se majstorski oslobodio i poentirao, Riječani su zaprijetili Grcima s tri gola prednosti – 8:5. Nevjerojatna amnezija vratila ih je uskoro zaveslaj unatrag, skupo je plaćena olako izgubljena lopta. Stvorena je pista za nesmetanu suparničku kontru i pogodak, a domaći navijači su se uskoro uvjerilio kako jedno zlo ne dolazi samo.


Viđena je nova dekoncentracija u obrani njihovih ljubimaca, dovoljno da neometani Kourouvanis teško stvaranu prednost svede na minimum. Čekajući posljednji odmor Primorjaši su pokazali čvrst karakter, progovorile su njihove ljevice, Talijan Fabio Crippa u dva navrata i Nizomeac Kas Te Riele, “podigli su vodostaj”. Visokih 11:7 izazvalo je skandiranje na tribinama. Ipak, Amerikanac Woodhead je s igračem više u finišu četvrtine malo umanjio nastalu euforiju uoči posljednjeg čina uzbudljive predstave smanjivši na tri gola razlike.


Ovaj je započeo golom nade Luke Babića, domaća “dvojka” je povisila na 12:8, a kada se ponovila s igračem više digla je publiku na noge. S tih 13:8 poravnala je minus iz Atene. Uskoro su domaćini bili “lijevom rukom u polufinalu”, Cripin treći gol je donio visokih 14:8. U nepune četiri minute do konca drama je dostizala vrhunac, i tri minute do konca Riječlani su čuvali istu prednost i sačuvali je za polufinale.


Primorje EB – Vouliagmeni 15:9

Uzvrat četvrtfinala LEN Europskog kupa vaterpolista Primorje Erste bank- Vouliagmeni 15:9 (2:1, 5;4, 4: 3,4:1), Plivalište na Kantridi. Gledatelja 700. Suci David Gomez (Španjolska), Gyorgy Kun (Mađarska).


PRIMORJE ERSTE BANK: M. I. Čubranić, L. Babić 2, Kadivec, Tončinić 1, Brubnjak 1 (1), Brguljan 1, N. Čubranić 3, K. Babić, Burburan, Te Riele 2, Crippa 3, Paparić 2, Jurić.


VOULIAGMENI: Tzortzatos, Chaliyvopoulos 1, Sopachtis 1, Kalogeropoulos 1, Konstantinopoulos 1, Ubović, Papasifakis 1, Woodhead 1, Kastrinakis, Kapotsis 2, Kouravanis 1, Chatzis, Andreaidis.


Igrač više: Primorje EB 14 (9), Vouliagmeni 9 (4). Peterci: Primorje EB 1 (1), Vouliagmeni 0.