NBA liga

VIDEO Nikola Jokić je opet bio sjajan, ali LeBron James i Anthony Davis su vratili Lakersima nadu

Portal Novi list

Nikola Jokić i LeBron James/Foto REUTERS

Nikola Jokić i LeBron James/Foto REUTERS

Srpski centar ostvario je "triple-double" učinak u prvom porazu od Lakersa u četvrtoj utakmici doigravanja



RIJEKA Lakersi su u četvrtoj utakmici konačno stigli do prve pobjede nad Nuggetsima. LeBron James (30 poena) i Anthony Davis (25 poena, 23 skoka) su prema očekivanjima preuzeli “uzde” momčadi u svoje ruke i odgodili eliminaciju iz doigravanja barem do utakmica u Denveru. Ovo je prva pobjeda Lakersa nad aktualnim NBA prvacima od prosinca 2022. godine.


– Produžili smo si liniju života… Utakmica u Denveru u ponedjeljak je sada za nas najvažnija utakmica ove sezone – rekao je James LeBron.


Nikola Jokić je dao sve od sebe da “veterane” iz Los Angelesa pošalje na ljetni raspust. Zabio je 33 poena, uhvatio 14 skokova i 14 asistencija za 18. “triple-double” ove sezone.


– Naravno da smo željeli sve završiti u četvrtoj utakmici, ali naučio sam nešto iz konjskih utrka. Nije bitno kako startaš nego kako završiš utrku – kazao je srpski centar.


 Celticsi su nakon dva dana uzvratili Hetsima za domaći poraz i zahvaljujući sjajnoj odigranoj obrani ponovo poveli u doigravanju. Jayson Tatum i Jaylen Brown bili su prvi strijelci s 22 poena. Tatum je upisao i 10 skokova, te šest asistencija.




– Nismo puno toga mijenjali, samo smo igrali malo čvršće – rekao je trener Bostona Joe Mazzulla.


Bam Adebayo je s 20 poena bio prvo ime Miamija, koji je zaigrao bez ozlijeđenih Jimmyja Butlera i Terryja Roziera.


Oklahoma je u New Orleansu stigla i do treće pobjede nad Pelicansima. Od sredine druge četvrtine dvoboj je pretvoren u jednosmjernu ulicu, a kad je gostujuća momčad došla do dvoznamenkaste prednosti New Orleans se samo jednom, početkom treće dionice uspio spustiti na jednoznamenkasti zaostatak.


Pelicansi su utakmicu završili sa samo 38% šuta iz igre (32/84) i loših 28% za tricu (9/32). Za razliku od domaćih košarkaša momčad Thundera je imala 48% šuta iz igre (40/83) i gotovo jednaku uspješnost (47%) u šutu za tricu (17/36).


Finalist za MVP nagradu Shai Gilgeous-Alexander je ubacio 24 koša i podijelio osam asistencija. Josh Giddey je ubacio 21 poen uz osam skokova i šest asistencija, a Jalen Williams je imao 21 koš, devet skokova i pet asistencija.


Brandon Ingram je predvodio strijelce New Orleansa sa 19 poena, a CJ McCollum je ubacio 16 koševa.


Orlando je pak izjednačio omjer protiv Clevelanda. Nakon što su Cavaliersi ostvarili dvije uvjerljive pobjede u Clevelandu, Magic je odgovorio još uvjerljivijim pobjedama u dvije utakmice odigrane na Floridi.


No, na poluvremenu četvrte utakmice činilo se da bi gosti iz Clevelanda mogli doći do pobjede, jer su imali prednost od devet koševa (60-51). No, u drugom dijelu je došlo do potpunog preokreta. Orlando je u trećoj četvrtini nadigrao suparnike sa 37-10 i limitirao Cavalierse na samo 29 koševa u drugom poluvremenu (61-29).


Razigrani Fran Wagner je u drugom poluvremenu postigao 23 od svoja 34 koša, čemu je dodao i 13 skokova. Jonathan Isaac je ubacio 14 poena, a Markelle Fultz i Jalen Suggs po 12 svaki.


Jarrett Allen je bio najbolji igrač Cavaliersa sa 21 košem i devet skokova, dok je Donovan Mitchell ubacio 18 poena.



REZULTATI


Istočna konferencija:
Miami  – Boston  84-104 (1-2)


Orlando  – Cleveland  112-89 (2-2)


Zapadna konferencija:
LA Lakers – Denver 119:108 (1-3)


New Orleans – Oklahoma 85:106 (0-3)