Prva liga rukometašica

Rukometašice Zameta dočekuju Dugo Selo 55, Riječankama trebaju bodovi spasa

Igor Duvnjak

Silvija Černeka/Foto V. KARUZA

Silvija Černeka/Foto V. KARUZA

Nadam se da bi nam dvije domaće pobjede bile dovoljne za ostanak u Prvoj ligi - potvrdio je svoju raniju bodovnu računicu trener Josip Štokić



RIJEKA  Hoće li mlada ekipa rukometašica Zameta produžiti prvoligašku vizu za iduću sezonu, pitanje je koje kao oblak već dugo lebdi nad njihovim taborom, vjetrovi koji ga mogu odagnati i razvedriti horizont su samo pobjede u raspletu prvenstva. Računica Riječanki je jasna, jure pobjede i danas na svom parketu nad Dugim Selom 55 kao i na završnoj predstavi u Rijeci sa Zrinskim, dok je između ta dva trenutka istine smješteno gostovanje kod vječitih prvakinja Podravke Vegete.


Dugoselske gošće stižu u Rijeku iz mira sredine ljestvice. Očekuje se da će Riječanke istrčati u kompletnom sastavu, moguće je i da za ovu priliku budu pojačane za iskusnu vanjsku igračicu Silviju Černeka, koja bi nakon podužeg izbivanja trebala pomoći kapetanici Ivi Tabar, Niki Pleše i suigračicama u otvaranju željene pobjede.


– Nadam se da bi nam dvije domaće pobjede bile dovoljne za ostanak u Prvoj ligi – potvrdio je svoju raniju bodovnu računicu Josip Štokić. – Igračice iz Dugog Sela su izazovne konkurentkinje, bez sumnje je riječ o dobroj ekipi, koja je prošle sezone igrala u Europi, čak su bile dobile i Podravku Vegetu u Koprivnici. Dugo su zajedno, imaju i jako dobru vratarku od koje sve kreće i obrambeno i u tranziciji. Ali mi nemamo što puno filozofirati, moramo dobiti ovu utakmicu.




Uoči 1. svibnja rashladio nas je snijeg, na dnu prvoligaške ljestvice vruće je Zamećankama i drugim konkurentkinjama u borbi za ostanak.


– Vruće je na dnu. Nikad nije bilo tako neizvjesno, a što se promjena na ljestici tiče, vjerujem i nadam se da ćemo krenuti prema gore. Formula je jednostavna, s agresivnom i pokretljivom obranom, bazom za neki laki gol, na postavljenu obranu ne smijemo upasti u seriju pogrešaka.


Utakmica na Zametu počinje u 17 sati.