NBA

Glavni izazivači bolji od oslabljenih NBA prvaka, Bucksi u najgorem nizu u zadnje četiri godine

Luka Medak

James Harden/Foto: REUTERS

James Harden/Foto: REUTERS

Netsi su uzeli pobjedu kod Lakersa, što im je sada peta u nizu, ali prvacima su nedostajala dva od tri najbolja strijelca. Athony Davis i Dennis Schröder su preventivno odsjedili susret, tako da je LeBron James bio ostavljen na milost i nemilost.



RIJEKA Četvrtak navečer donio nam je samo tri NBA susreta, ali izvrsne košarke nije manjkalo. Čak su sve tri pobjede uzeli gosti. Toronto Raptorsi pobijedili su Milwaukee Buckse na njihovom terenu i nanijeli im peti poraz zaredom, što je najduži negativan niz Bucksa u posljednje četiri godine.


Najbolji u pobjedi Raptorsa bio je Norman Powell s 29 koševa, a koš manje zabio je Pascal Siakam. Buckse je unatoč lošoj šuterskoj večeri predvodio Giannis Antetokounmpo s 23 poena, 12 skokova i osam asistencija. Obje momčadi su igrale bez svojih startnih razigravača – Kyle Lowry ima problema s gležnjem, a Jrue Holiday već šestu utakmicu ne može igrati zbog COVID-protokola.


Poslastica večeri bio je sraz aktualnih prvaka Los Angeles Lakersa i novih glavnih konkurenata za naslov Brooklyn Netsa. Pobjedu su odnijeli izazivači, što im je sada peta u nizu, ali prvacima su nedostajala dva od tri najbolja strijelca. Athony Davis i Dennis Schröder su preventivno odsjedili susret, tako da je LeBron James bio ostavljen na milost i nemilost.




Iako je LBJ predvodio sve strijelce s 32 koša, to nije bilo dovoljno. James Harden je ubacio 23 za Netse uz 11 asistencija, 21 je dodao Joe Harris, a 16 Kyrie Irving, dok je Kevin Durant propustio već treću utakmicu zbog ozljede zadnje lože.


U posljednjoj utakmici večeri Miami Heat je nadigrao Sacramento Kingse, a kod pobjednika je večer bila u znaku “triple-double” učinaka. Jimmy Butler je s 13 koševa, 10 skokova i 13 asistencija ostvario već svoj treći takav učinak zaredom, a ovaj put je “triple-double” upisao i njegov suigrač Bam Adebayo sa 16 koševa, 12 skokova i 10 asistencija, što mu je prvi ove sezone iako je već u nekoliko navrata bio vrlo blizu.


No najbolji strijelac za Miami je bio Tyler Herro s klupe, koji je ubacio 27 poena uz fenomenalan šut 12-17. Kod poraženih je najbolji bio srpski krilni centar Nemanja Bjelica s 25 koševa te Marvin Bagley s 19 poena i 10 skokova.


Rezultati:


Milwaukee – Toronto 96:110
LA Lakers – Brooklyn 98:109
Sacramento – Miami 110:118