Legendarni vratar

Gigi Buffon: “Juventus je s Ronaldom izgubio momčadski DNK, zato nije osvojena Liga prvaka”

Hina

Gigi Buffon/Foto REUTERS

Gigi Buffon/Foto REUTERS

Buffon je sa Juventusom osvojio deset naslova prvaka Italije, ali nikad nije uspio osvojiti Ligu prvaka. Ovog ljeta vratio se u drugoligaša Parmu gdje je i počeo golmansku karijeru.RIM  Bivši vratar Juventusa Gianluigi Buffon (43), koji je 21 sezonu proveo u torinskom klubu, izjavio je da je Juve dolaskom Ronalda 2018. izgubio momčadski DNK.


“Juventus je mogao osvojiti Ligu prvaka prve sezone kad je došao Ronaldo, ali nije, a ja nisam mogao dokučiti što se je dogodilo. To je bila sezona koju sam proveo u PSG-u”, izjavio Buffon za američku tv mrežu TUDN.


Buffon se nakon jedne sezone u PSG-u vratio u Juventus: “Kad sam se vratio u Juve dvije godine sam radio s Ronaldom i dobro smo se slagali. No, ja mislim da je klub izgubio momčadski DNK. Godine 2017. igrali smo u finalu Lige prvaka i bili smo momčad puna iskustva, ali što je važnije djelovali smo kao jedna grupa. Bilo je natjecateljskog duha unutar grupe, a dolaskom Ronalda to smo izgubili”.
Buffon je sa Juventusom osvojio deset naslova prvaka Italije, ali nikad nije uspio osvojiti Ligu prvaka. Ovog ljeta vratio se u drugoligaša Parmu gdje je i počeo golmansku karijeru.