Skočić i Grubor

Dvojica riječkih trenera uživo su na Rujevici pratili derbi s Osijekom, Skočić: “Posrtaji se događaju, ali Rijeka može do Kupa”

Denis Frančišković

Dragan Skočić/Foto V. KARUZA

Dragan Skočić/Foto V. KARUZA

Završnica HNL-a? Ništa još nije gotovo. Bit će još velike borbe do samog kraja. Ovakva prezentacija je Osječanima sigurno malo naštetila, ali svi se imaju još za što boriti i čemu nadati - kaže Slobodan Grubor



RIJEKA Dragan Skočić utakmicu Rijeke i Osijeka je pratio u društvu kćeri koja je prvi put pohodila Rujevicu.


– Rijeka je bila superiorna, a i kvalitetom mislim da je bolja momčad od Osijeka. Osijek nije imao ono što ga je krasilo ovu sezonu, a to je – intenzitet – tvrdi Skočić. – Prvo poluvrijeme domaći su odigrali odlično, Osijek je bio bez tog svog prepoznatljivog bloka. Zanimljivo je da u toj utakmici koja im je puno značila Bjeličini igrači nisu mogli uspostaviti prijašnju igru.


Rijeka po njemu ima kvalitetu za trofej.




– Teško mi je analizirati uzroke posljednjih Rijekinih posrtaja, to bolje znaju ljudi koji su unutra i poznaju situaciju. Ali u nogometu se događaju i takve stvari. Jednostavno, mislim da ih je onaj poraz od Hrvatskog dragovoljca potpuno izbacio iz kolotečine. Ne znam je li u pitanju nešto psihološke prirode ili drugo. Bio sam na onoj utakmici na Poljudu, Rijeka je bila jako dobra i takva Rijeka može osvojiti Kup.


Skočić hvali Rijeku i Dinamo…


– Rijeka je po meni uz Dinamo najbolja momčad HNL-a. Imaju za čim žaliti. Završnica HNL-a? Mislim da će ipak Dinamo biti prvak. Hajduk ima veliku želju, ali kvaliteta je na strani Modrih – zaključuje Skočić.


Slobodan Grubor, trener koji posljednjih sezona radi u Sloveniji nakon austrijske karijere, bio je jedan od brojnih riječkih stručnjaka na tribinama protiv Osijeka.


– Rijeka je nakon krize rezultata protiv Osijeka pokazala jedno drugo lice i kvalitetu. Ovakva Rijeka je vrlo zanimljiva gledateljima – kaže Grubor. – Mislim da Osijek nije ušao u utakmicu kako treba, bez energije i bez motiva iako im je utakmica bila važna. Bijeli su na jako dobar način iskoristili tu anemičnost.


Grubor se slaže da se uvijek može žaliti za propuštenim, ali i da je nogomet specifičan sport. Koji daje i oduzima…


– S obzirom na viđeno u subotu Rijeka je možda mogla i do boljih rezultata. Ali to je tako u nogometu. Nakon ove utakmice oni koji su sumnjali u Rijeku ne bi trebali puno pričati. Završnica HNL-a? Ništa još nije gotovo. Bit će još velike borbe do samog kraja. Ovakva prezentacija je Osječanima sigurno malo naštetila, ali svi se imaju još za što boriti i čemu nadati. Liga je sve zanimljivija, nakon dugo vremena Dinamo opet ima konkurenciju u samom vrhu – zaključuje Grubor.