NBA

Dončić bolji od Jokića u okršaju Dallasa i Denvera, Šarić drugi najbolji strijelac poraženih Sunsa

Luka Medak

Luka Dončić protiv Jamala Murrayja/Foto: REUTERS

Luka Dončić protiv Jamala Murrayja/Foto: REUTERS

Indiana Pacersi prekinuli su niz od pet uzastopnih pobjeda Phoenix Sunsa, a Dallas Mavericksi su ostvarili drugi trijumf u međusobnom ogledu s Denver Nuggetsima, od kojih su oba došla u gostima.



RIJEKA Indiana Pacersi prekinuli su niz od pet uzastopnih pobjeda Phoenix Sunsa. U tome ih je predvodio sin legendarnog Arvydasa, Domantas Sabonis, s “triple-double” učinkom od 22 koša, 13 skokova i 10 asistencija, a dodao je i četiri ukradene lopte te blokadu.


Najbolji strijelac bio je Malcolm Brogdon s 25 koševa, a Doug McDermott ubacio je 22 s klupe. Ovo je bio i debi za Carisa LeVerta, koji je u Indianu došao još ranije ove sezone u razmjeni Jamesa Hardena u Netse, ali dosad nije igrao jer se oporavljao od operacije. Upisao je 13 poena i sedam skokova za 26 minuta igre.


Kod poraženih Sunsa jedino je Devin Booker došao do 20 poena, a drugi najbolji strijelac bio je Dario Šarić sa 17 poena, a dodao je i pet skokova te asistenciju.




U okršaju dviju “triple-double” majstora s Balkana, Nikole Jokića i Luke Dončića, niti jedan nije ostvario spomenuti učinak, ali pobjedu su uzeli Dončićevi Dallas Mavericksi. To im je drugi trijumf u međusobnom ogledu, a oba su došla u gostima.


Slovenac je ubacio 21 koš te imao pet skokova i 12 asistencija, a najbolji strijelac bio je Kristaps Porzingis s 25 koševa. Obojica su se vratila nakon što su odmorila prethodnu utakmicu, a čini se da im je odmor dobro došao.


Srpski centar završio je susret s 26 poena, osam skokova i 11 asistencija, a Will Barton ubacio je 23. Drugi najbolji strijelac Denver Jamal Murray već se drugu utakmicu zaredom mučio sa šutom, nakon što je prije dva dana završio susret sa samo tri poena, ovaj put ih je zabio 10, uz šut 4-13.


Rezultati:


Oklahoma City – New York 97:119
Brooklyn – Detroit 100:95
Washington – Milwaukee 119:125
Charlotte – Toronto 114:104
Atlanta – Sacramento 121:106
Minnesota – Portland 121:125
Denver – Dallas 103:116
Phoenix – Indiana 111:122