71. dodjela Emmy nagrade

Ususret dodjeli Emmyja: Megapopularna serija obara rekorde ovogodišnjih nominacija

P. N.

Foto Reuters

Foto Reuters

Najveće će zanimanje zasigurno biti na serijama koje su se oprostile od svoje publike te će im ovo biti posljednja dodjela – Potpredsjednica, Igra prijestolja i Teorija velikog praska.Najveća i najpopularnija noć televizijskih nagrada održava se ovoga vikenda. Los Angeles bit će u nedjelju domaćin 71. dodjeli Emmy nagrada koje će nagraditi prošlosezonske najbolje TV drame, komedije, glumce i slično, dok su nagrade za kreativnu umjetnost  već dodijeljene prošloga vikenda.


Najveće će zanimanje zasigurno biti na serijama koje su se oprostile od svoje publike te će im ovo biti posljednja dodjela – Potpredsjednica, Igra prijestolja i Teorija velikog praska. HBO je ove godine već prije same dodjele razbio rekord, pa tako odlazi na dodjelu sa čak 137 nominacija, a za to su najzaslužnije Igra prijestolja, Černobil, Potpredsjednica i Barry, objavljuje Time. Ništa lošije ne stoji ni ekipa iz Netflixa sa 117 nominacija za serije Ozark, Dead to Me, House of Cards i Russian Doll.


Igra prijestolja obara rekorde


Bez obzira na sve serije koje su ostavile veliki trag prošle sezone, ipak je zadnja sezona megapopularne Igre prijestolja osvojila najviše nominacija te njima srušila još jedan rekord. Čak 32 nominacije – od najbolje dramske serije, najbolje glavne glumice i glumca, najbolje sporedne glumice i glumca pa sve do najboljeg redatelja i scenarista, a već deset Emmyja osvojili su za kategorije kreativne umjetnosti. U broju nominacija Igru prijestolja u stopu slijedi komedija The Marvelous Mrs. Maisel s 20 nominacija, Černobil s 19, dok su Barry i miniserija Fosse/Verdon izjednačene sa 17 nominacija. Popis svih nominiranih za Emmy nagradu možete pogledati ovdje.
Zanimljivost ovogodišnje dodjele je i odluka da voditelja ceremonije neće biti čime se slijedi odluka organizatora Oscara koji su istu stvar napravili na dodjeli početkom godine.


– Budući da ćemo ove godine tijekom dodjele istaknuti brojne TV serije koje završavaju sa svojim emitiranjem, dogovoreno je da neće biti voditelja kako bi se uštedjelo vrijeme, istaknuo je izvršni direktor FOX-a Charlie Collier.


Organizatori nam time zapravo najavljuju uzbudljivu dodjelu, a na obožavateljima TV serija je da se smjeste u nedjelju u svoje udobne naslonjače i uživaju u ovom velikom show programu.