S potpisom BBC-a

Dokumentarna serija „Zlatne ulice Mumbaija“ dolazi na HRT: ekskluzivan uvid u život nekih od najbogatijih Indijaca

Portal Novilist.hr

Foto: HRT

Foto: HRT

U prvoj epizodi imamo rijetku priliku zaviriti u život pripadnika mumbajskog visokog društvaHrvatska radiotelevizija (HRT) u četvrtak 25. travnja na svom Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 21:10 sati prikazuje prvu epizodu BBC-jeve dokumentarne serije „Zlatne ulice Mumbaija“.


Ova trodijelna BBC-jeva serija, kroz koju nas vodi Sunetra Sarker, donosi ekskluzivan uvid u život nekih od najbogatijih Indijaca.

Posljednja dva tisućljeća Indija je bila jedna od najbogatijih zemalja na svijetu. Tri stoljeća kolonijalne vladavine okončala su razdoblje blagostanja, no 1991. Indija je prihvatila slobodno tržište, što je dovelo do najbržeg gospodarskog rasta u njezinoj novijoj povijesti.


Superbogati su došli na svoje. Serija je snimana tijekom mjeseci koji obiluju društvenim događajima u najmodernijem indijskom gradu. Mumbai je igralište indijskih milijunaša, milijardera i takozvanih bollygarha, od kojih neki žive u modernim “palačama” koji se uzdižu iznad grada. Obogatili su se brže nego itko drugi u povijesti i sad uživaju u neopisivom luksuzu. Grad koji se razmeće bogatstvom privlači ljude iz cijele zemlje koji hrle onamo kako bi se obogatili. No osim bogatstva, na svakom je koraku prisutno i krajnje siromaštvo.


U prvoj epizodi imamo rijetku priliku zaviriti u život pripadnika mumbajskog visokog društva: od dvojice Beyoncé omiljenih modnih dizajnera koji priređuju provokativnu reviju, do milijardera, zaljubljenika u automobile. Čut ćemo i dirljivu priču o jednoj od najuglednijih mumbajskih obitelji koju je snašla tragedija. Seriju za HRT odabrala Mira Vočinkić.