OD UTORKA NA HTV2

U novoj dokumentarnoj seriji uronite u carstvo ljepote, glamura, moći i novca

Ivana Kocijan

Foto: HRT

Foto: HRT

U središtu priče su Bernard Arnault i François Pinault, nemilosrdni francuski inovatori koji postaju protivnici u borbi za prevlast nad nekoć prestižnim kućama visoke modeOd utorka u 20.15 na Prvom programu HRT-a moći ćemo pratiti dokumentarnu seriju “Kraljevstvo snova”.


Dobrodošli u Kraljevstvo snova: zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca koje je oblikovala ekipa izvanrednih likova. U središtu ove priče su Bernard Arnault i François Pinault, dvojica nemilosrdnih, ambicioznih francuskih inovatora koji postaju ogorčeni protivnici u borbi za prevlast nad nekoć prestižnim, a sada propalim kućama visoke mode.


Kako bi ih preobrazili u globalne brendove, oni regrutiraju kreativnu briljantnost četvorice čarobnjaka modnog dizajna. Iz Londona dolaze John Galliano i Alexander McQueen, ikonoklasti iz radničke klase koji drastično mijenjaju modu. Iz New Yorka dolaze Marc Jacobs i Tom Ford, dvojica američkih sanjara koji kreću u obnovu dviju od najvećih europskih luksuznih modnih kuća.
Ta četvorica čarobnjaka prodaju tajkunima svoja imena u zamjenu za slavu i bogatstvo. U međuvremenu, tajnovita čarobnica stila Anna Wintour posreduje između svijeta trgovine i svijeta kreativnosti, šireći i snažeći moć i utjecaj svojeg carstva Vogue. I dok se sudbine ovih sedam likova kreću prema zajedničkoj točki, nastaje novo zlatno doba mode prikrivajući mračnu i ponekad brutalnu kaljužu koja vreba ispod te blještave površine. Ali koji će od tih likova premoćno zavladati ovim Kraljevstvom snova?


Svijetu visoke mode prijeti propast. Nekoć prestižne modne kuće su u rasulu. Christian Dior je pred bankrotom. Givenchy nedostaje kreativnosti, guši se u učmalosti. Obiteljski sukobi prijete razdorom Kuće Gucci. Čini se da je propast neizbježna. Ali sve to će se promijeniti.


Kad mu se ukazala prilika da se dokopa Christiana Diora, mladi francuski tajkun Bernard Arnault ne gubi ni časa. Njegova nemilosrdna taktika priskrbljuje mu nadimak Vuka u Kašmiru. Njegov je cilj od Diora napraviti temelj na kojem će sazdati svoje carstvo luksuzne industrije. Ali on treba novu kreativnu krv kojom će osvježiti Dior i svoje ostale brendove. U međuvremenu John Galliano se probija kao originalan i odvažan dizajner.


Međutim, teško dolazi do financijskih sredstava i njegova mala londonska tvrtka teškom mukom preživljava. Anna Wintour, glavna urednica američkog Voguea, pomaže mu pronaći potporu uz čiju će pomoć pokazati svoju briljantnost u Parizu. Nošena oduševljenjem kojim je Pariz dočekao Galliana, Wintour nagovara Arnaulta da se upusti u rizik s Gallianom i angažira ga kao ekskluzivnog dizajnera Givenchyja. Ali Galliano pred očima ima još veći cilj: ono što je Arnaultu najdragocjenije – mitsku Kuću Dior…