Intervju

Mia Negovetić pobijedila u showu transformacijom u Lepu Brenu: “Najveća motivacija je kad zadatak uspije”

Marko Dobrecović

"Svaka mi je točka izazovna jer ne želim ni od koga raditi karikaturu niti iskrivljavati ličnost, već donijeti najsličnije onome što ta osoba i jest", govori riječka pjevačicaMladu riječku pjevačicu Miju Negovetić pratili smo kroz njezine brojne projekte i ostvarenja. Iako u ranim dvadesetima, njezin životopis bilježi poprilične stavke i uspjehe. Mia s uspjehom brodi i kroz šou “Tvoje lice zvuči poznato” koji posljednjih mjesec i pol dana pratimo nedjeljom navečer u programu Nove TV.


Neporecivim pjevačkim talentom Mia je ulazila u cipele brojnih poznatih izvođača, ali svaki put uz dozu zabave i truda. U proteklim emisijama Mia je ulazila u uloge Ariane Grande i Vanne, ostvarila pobjedu kao vjerna preslika Lepe Brene, prenijela sentiment Miroslava Škore i podsjetila nas na eurovizijske uspješnice Alexandra Rybaka i Chanel.Nove vještine
Uoči nove nedjelje i njezinog nastupa kada će utjeloviti alžirskog pjevača Soolkinga, u televizijskom prilogu Petkom donosimo zanimljiv razgovor s Miom Negovetić o pojedinostima projekta TLZP, ali i brojnim ostalim detaljima iz njezine svakodnevice.


Već više od mjesec dana pratimo vas u osmoj sezoni popularnog šoua “Tvoje lice zvuči poznato”. Stoga, kako opisujete to razdoblje i teče li vrijeme brže ili sporije kada iz tjedna u tjedan “mijenjate identitet”?


– Vrijeme istovremeno prolazi brzo i sporo, ovisi kako koji tjedan i koji dan. Apsolutno su mi očekivanja ispunjena i presretna sam svakom transformacijom.


TLZP projekt je koji mnogi bivši natjecatelji opisuju najtežim projektom koji su radili. Što i nije čudno kad se u obzir uzmu razne probe, ali i dugotrajno šminkanje i kostimiranje. Vi ste na polovini projekta, stoga koje su vama najteže, a koje najdraže pojedinosti s kojima se susrećete u šou?


– Najteže je, u mom slučaju, ples i zahtjevna koreografija, ali baš zbog toga sam na kraju krajeva i pristala raditi ovaj šou, kako bi naučila nešto novo i pokupila nova iskustva. A najdraže mi je kada dobijem lika koji mi je veliki zalogaj, jer onda budem još ponosnija na svoj nastup.


Kako pristupate imitaciji poznatih pjevača? Volite li taj oblik izražavanja i jeste li se i prije ovog šoua za svoj gušt upuštali u imitacije?


– Jesam, imitacije mi nisu tolika nepoznanica, sviđa mi se što kroz sve te likove koje dobijem na kraju izvučem i nešto novo za sebe, neku novu vještinu.Predana svakom liku


Je li lakše ili teže ući u cipele izvođača kojeg u privatnom životu rado slušate? Primjerice, u prvoj emisiji imitirali ste Arianu Grande s čijim ste radom, kako ste kazali, dobro upoznati. Imate li veće strahopoštovanje prema nastupu koji privatno volite?


– Niti jedan lik nije lako utjeloviti, ako se mene pita. Ja sam stvarno jako predana svakom liku i trudim se da to bude najsličnije originalu, koliko je moguće. Svaku točku gledam na isti način; i onu koju znam privatno i onu koju ne znam. Jednako im se predam.


Imali ste priliku utjeloviti i Vannu, koju poznajete i s kojom ste surađivali. Jeste li se nakon nastupa čuli i uskladili dojmove? Što vam kaže Vanna?


– Čestitala mi je i rekla da sam bila super, stvarno mi je bilo bitno da ona bude zadovoljna s obzirom na to da je osobno poznajem.


Tijekom tog nastupa “ispali su vam Vannini zubi”, no vrlo elegantno ste se snašli i završili nastup. Što vam je tada prolazilo glavom i je li vam to jedna od neobičnijih “smetnji” koja vam se dogodila tijekom nastupanja? Jeste li ikad imali išta slično tome?


– Nije mi ništa posebno prošlo kroz glavu, osim toga da šou ide dalje i da neću dopustiti da me to spriječi. Dosad nisam imala iskustvo slično ovome, ali snalaženja na scenama gdje nešto pođe po krivu svakako jesam (smijeh).


Kakva je atmosfera među kandidatima i nađe li se na snimanjima i vremena za zabavu?


– Ma svi smo si super. Nađe se vremena za zabavu kad smo svi odmorni, inače ustvari niti nemamo baš neki preveliki prostor za to jer svi marljivo radimo na svojim točkama.


U TLZP-u susrećete se s raznim pjevačima, žanrovima i stilovima. Vaš pobjednički nastup kada ste utjelovili Lepu Brenu dobio je mnogo komentara. To vam je bila prva pobjeda, a u njemu ste zabavna te istovremeno vrlo vjerna kopija. Kako vam je bilo stati u Brenine cipele? Je li vam se pjevačica javila te koji komentar rado pamtite?


– Uživala sam u toj imitaciji. Nekako sam prvi put u životu javno zapjevala taj žanr, što mi je bilo baš uzbudljivo. Nije se javila, ali ako je vidjela isječak nastupa negdje, nadam se da je zadovoljna. Ne sjećam se komentara puno, dosta toga u adrenalinu i zaboravim, ali apsolutno sam zapamtila da je žiri kometirao da sam zvučala kao ona. To me baš razveselilo.Što dobijem, dobijem


Baš u toj emisiji rekli ste da treba moći pjevati kako pjeva Brena, ali i sve druge žanrove s kojima se susrećete. Koliko je izazovno mijenjati žanrove i, vjerujem, načine pjevanja i specifičnosti izvođača? Koliko je to izazovno, ali i motivirajuće? Koje žanrove i izvođače još želite utjeloviti u nastavku šoua?


– Meni je svaka točka izazovna jer ne želim ni od koga raditi karikaturu niti iskrivljavati ličnost, već donijeti najsličnije onome što ta osoba i jest. Najveća motivacija je ustvari kad taj zadatak i uspije. Ne znam koje izvođače bih voljela dobiti jer niti ne razmišljam previše o tome. Što dobijem, dobijem.


Zanimljiva je činjenica da ste, kada je šou “Tvoje lice zvuči poznato” prvi puta stigao na Novu TV, vi još uvijek bili u osnovnoj školi. Stoga, što je taj šou za vas predstavljao tada? Jeste li ga pomno pratili i imali najdražeg kandidata u proteklim sezonama?


– Uvijek sam voljela taj šou i gledala ga s roditeljima i nonićima. Favoriti su mi bili Mario Petreković, Damir Kedžo, Saša Lozar, Luka Bulić… Uvijek ih je bilo mnogo kroz sezone, niti se mogu sada svih sjetiti. Bila mi je ta emisija uvijek u mislima, kako bi bilo zanimljivo da jednom sudjelujem i ja. I eto, na kraju se i ostvarilo.Obožavam sinkronizaciju


Imali ste priliku raditi projekte na sve tri velike hrvatske televizije. Stoga, zašto volite televiziju i sve ono što ona krije iza kulisa i otkriva kroz male ekrane?


– Ne bih rekla da nužno “volim televiziju”. To je preširok pojam. Volim emisije u kojima sam bila, ustvari sam zato i sudjelovala u njima. “Zvjezdice” su bile prva sezona pa tu niti nisam znala što bih mogla očekivati. Ovo ostalo sam pratila, pa sam znala otprilike što me čeka. U svaki šou sam išla prvenstveno zbog svog vlastitog iskustva i rada na sebi, radi otkrivanja novih stvari. Na kraju krajeva, u svakom projektu sam baš guštala i izašla s prekrasnim uspomenama i novim iskustvima.


Sjećamo se i da ste posuđivali glas za domaću sinkronizaciju Disneyjevih crtića “Encanto” i “Vaiana”. Kako pamtite ta iskustva?


– Obožavam sinkronizaciju. To mi je uvijek toliko lijepo. Nemam niti jednu negativnu stvar za reći vezano uz to, ne mogu pronaći niti jednu manu. Uživala sam u oba lika, a zapravo sam i saživjela s likovima. Prekrasno iskustvo s prekrasnim ljudima.


Uz zagrebačku radnu svakodnevicu, koliko se često i za koje prigode vraćate u rodnu Rijeku?


– Ne stignem često, što mi teško pada. Nisam baš zagrebački tip, više volim biti uz more u svom rodnom kraju.


Kako napreduje glazbena karijera? Radite li nove projekte, pjesme, koncerte…?


– Radim punom parom, paralelno uz TLZP, uskoro ćete sve saznati.


Tko vam je tijekom karijere dao najbolji savjet i kako je on glasio?


– Uh, nije to baš jednostavno pitanje. Moj tata je uvijek bio tu kao neka glavna vodilja, naravno i mama. Bilo je tu još nekoliko ljudi koji su mi rekli pametne stvari, ali ne mogu izdvojiti i nabrojiti. U principu se vodim onime za što smatram da je ispravno, bez obzira na sve ostalo.Imam puno hobija


Postoji li neki profesionalni izazov ili neostvarena želja koju biste još htjeli postići?


– Trenutačno ne znam odgovor na to pitanje. Fokus mi je baš na stvarima koje trenutačno radim, ali sigurna sam da ću prije ili kasnije dobiti neku ludu ideju.


Pored svih ozbiljnih tema i ozbiljnih izraza lica s kojima se susrećete u poslovnoj svakodnevici, što u slobodno vrijeme radite s posebnim entuzijazmom? Njegujete li kakav hobi?


– Imam puno hobija. Heklam, tu i tamo čitam, crtam, sviram, kuham. Svašta nešto. Volim te DIY forice, to me uvijek opušta. A za kolače i kuhinju da ne govorim, sate i sate znam provesti u njoj.


Aktivni ste i na društvenim mrežama gdje objavljujete različit sadržaj koji nije isključivo vezan uz pjevačku profesiju. Kako birate sadržaj koji objavljujete?


– Jednostavno ne razmišljam previše. Ne vidim zašto mi sadržaj ne bi bio šaren (smijeh).


I za kraj, budući da je ovo intervju za naš televizijski prilog, koje televizijske sadržaje pratite u slobodno vrijeme i uz što se opuštate?


– Volim pogledati neke kulinarske emisije, a inače i ne gledam televiziju toliko.