Nova verzija događaja

Ruski odgovor na HBO: Rade svoju seriju o černobilskoj katastrofi, a krivac će biti – CIA

Portal Novilist.hr

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Nakon serije u produkciji HBO-a o černobilskoj katastrofi, ruska televizija je odlučila snimiti vlastitu verziju.Hit serija „Chernobyl“ koju je nakon završetka „Game of Thrones“ plasirao HBO, ruši rekorde gledanosti i visokih ocjena gledatelja. Kao odgovor na istu, u Bjelorusiji je započelo snimanje prvih pilot verzija pod direktorskom palicom Alexeia Muradova.


Ladbible javlja da će ruska verzija serije predstaviti alternativu trenutnoj – černobilska nuklearna katastrofa je rad američkog CIA operativca.  


HBO verzija pokazuje ruske službenike koji su pokušali smanjiti tragediju koja se dogodila, te posljedice koje su zbog toga nastale.


S druge strane, ruska verzija će prikazati hrabre službenike KGB-a koji se trude spasiti situaciju koju je izazvala američka tajna služba, što je dovelo do incidenta u reaktoru broj četiri.
Muradov za The Moscow Times objašnjava: “Jedna od teorija kaže da su se Amerikanci infiltrirali u nuklearnu elektranu i mnogi povjesničari to ne osporavaju – na dan eksplozije, agent neprijateljske obavještajne službe je bio prisutan“.


Serija će biti snimana na NTV-u, televizijskom kanalu u vlasništvu plinskog monolita Gazproma.


The Hollywood Reporter tvrdi da postoje dokazi o tome da je rusko Ministarstvo kulture ponudilo oko 326 tisuća funti da pomogne pri snimanju.


Trenutno nije javno predstavljen budžet, niti datum izlaska serije.