Surova stvarnost

Najtužniji dokumentarac: Gledatelji diljem svijeta u suzama zbog ostavljene bebe plamenca

Portal Novilist.hr

FOTO/Twitter

FOTO/Twitter

Dokumentarni serijal od osam epizoda traži od gledatelja da se suoče sa surovom stvarnošću našeg planeta koji vapi za pomoći.Nova serija na Netflixu (“Our Planet”) stiže od kreatora „Planet Earth“, a priču vodi nagrađivani voditelj Sir David Attenborough. Nemoguće je ne suočiti se sa snimkama koje pokazuju što se događa zbog klimatskih promjena te kako one utječu na životinje.


Već prva epizoda je na društvene mreže izvukla komentare gledatelja koji jednostavno ne mogu sakriti suze. Epizoda prikazuje područje u Africi koje je naseljeno plamencima. Na jato ptica se spušta sunce, zalihe vode presušuju, a plamenci su prisiljeni na put preko površine sačinjene od soli.Njihov put nije nimalo jednostavan. Postoji na stotine beba koje ne mogu letjeti pa odrasli moraju hodati blizu svojih potomaka, kako bi im pokazali gdje je svježa voda. Na ovom putovanju, mnogi ne stignu do kraja i stoga su ostavljeni u pozadini.  

Ako se plamenci ne budu kretali dovoljno brzo, sol će im se otopiti oko nogu i bit će im neopisivo teško hodati. Scene su natjerale gledatelje na suze, a mnogi su se pitali da li se netko iz ekipe snimatelja vratio pomoći pticama koje su zaostale, prenosi UNILAD.


Mnoge je posebno dotaknula scena malene bebe plamenca, koje je ostalo samo, iza svoje obitelji, zatočeno usred klimatskih promjena koje smo stvorili i za koje su cijenu platile mnoge životinje.