'Čudesne zvijeri: Čuda prirode'

Dokumentarna emisija o ‘Čudesnim zvijerima’ i svijetu Harryja Pottera? Da, molim!

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Snage će udružiti Natural History Unit, Warner Bros. i londonski Prirodoslovni muzej BBC One je naručio novu dokumentarnu seriju koja bi povukla paralele između mističnih bića iz “Fantastičnih zvijeri” Warnera Bros.-a i bića koja doista postoje, prenosi LADBible.


Naraciju u seriji bi vodio glas kojeg poznajemo iz audio knjiga o Harryju Potteru, Stephen Fry.


Radni naslov dokumentarne serije je “Fantastične zvijeri: Prirodna povijest”, a emisija bi pričala priče o neobičnim i prekrasnim bićima koja potječu iz različitih dijelova svijeta, od Sibira do Madagaskara. Usput bi objašnjavala veze između njih i njegovih izmišljenih pandana u filmovima. 
Za potrebe snimanja, snage će udružiti Natural History Unit, Warner Bros. i londonski Prirodoslovni muzej. 


“Od bića poput šnjofavaca, rajskih ptica i Feniksa, vunenih norosoga starih jedanaest tisuća godina pa sve do erumpenta i orijaške lignje, nevjerojatne priče i znanost iza pojedinih primjeraka u Prirodoslovnom muzeju odvest će vas na putovanje otkrića i sličnosti između stvarnog svijeta i nevjerojatnog svijeta mitologije i literature, uključujući elemente koji će biti lako prepoznatljivi obožavateljima ‘Čudesnih zvijeri'”, stoji u izjavi za medije.  


U skladu s dokumentarnim serijama, na proljeće se otvara i nova izložba u Prirodoslovnom muzeju. Riječ je o “najambicioznijoj izložbi ikada”, a nosit će naziv: “Čudesne zvijeri: Čuda prirode”, prenosi LADBible.


Mike Gunton, izvršni producent i kreativni direktor BBC-ijevog studija Natural History Unit, kaže: “Ovo nevjerojatno partnerstvo između tri vodeće institucije Ujedinjenog Kraljevstva donijet će zapanjujuću lepezu bića na naše ekrane. Oduševljeni smo zbog rada s talentiranim partnerima da bi široj mlađoj publici približili povijesni prirodoslovni sadržaj”.  


Stephen Fry je za svoju ulogu kazao da je oduševljen. “Ne mogu biti više oduševljen što ću biti dio ove veličanstvene mogućnosti za nas bezjake, da pokažemo čarobnjačkom svijetu da se i naše čudesne zvijeri mogu mjeriti s njihovima”, kazao je.