Od 20. veljače

Remote – domaći glazbeni festival proširene stvarnosti u online izdanju

T.I.

Prvi dan festivala nastupit će bendovi Mi Vida, dobro znani kvartet Chui u svojoj fuziji jazza, rocka i elektronike, tajanstveni pop otkačenjaci Nipplepeople i koncertna atrakcija ABOPNova stvarnost gurnula je svijet koncerata u virtualni svijet pa će i Remote, domaći glazbeni festival proširene stvarnosti, kako ga organizatori opisuju, započeti u subotu 20. veljače online. Virtualni ulaz u festival bit će otvoren od 18.00, dok svirke počinju od 19.00. Prvi dan festivala nastupit će bendovi Mi Vida u 19 h (duo sačinjen od Vide Manestar, inače prateće vokalistice u Elementalu, i violončelista Stanislava Kovačića), u 19 i 35 dobro znani kvartet Chui u svojoj fuziji jazza, rocka i elektronike, u 20 i 15 tajanstveni pop otkačenjaci Nipplepeople i u 21 sat koncertna atrakcija ABOP koja u posljednje vrijeme rasprodaje dvorane i kupi glazbene nagrade.


Remote označava spoj stvarnog i virtualnog u jedan okoliš, stvarat će se na platformi – kako obećaju organizatori – kakva još nije viđena u našoj regiji. Festivalu, odnosno svirkama, pristup je omogućen putem entrio.stream platforme, bez potrebe za dodatnom VR tehnologijom i to isključivo za vrijeme trajanja festivala. Time će, kao i pravi festival, Remote biti jedinstveno iskustvo koje se može doživjeti samo u trenutku kada se i održava.


Nositelj Remotea je Umjetnička Organizacija Elemental, koja od 2015. godine djeluje i pod imenom 383records, a nastala je kao logični razvoj glazbene skupine Elemental, čiji su članovi aktivni u brojnim drugim glazbenim sastavima i projektima. Partneri na projektu su Promo logistika, Mozaik grupa, OOO Booking i After Records. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija putem natječaja za programe digitalne pretvorbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.
Virtualni ulaz košta 50 kn, a dvodnevni samo deset kuna više. Ulaznice se prodaju isključivo na webu Entria.