Tragedija na setu

Smrtonosni pucanj Aleca Baldwina na snimanju: Dvije osobe u središtu istrage

Hina

Reuters

Reuters

Istraga se nastavlja i usmjerena je na dvije osobe, oružarku Hannah Gutierrez Reed i pomoćnika redatelja filma Davea HallsaIstraga o smrti direktorice fotografije Halyne Hutchins u Sjedinjenim Državama koju je nenamjerno tijekom snimanja vesterna pogodio glumac Alec Baldwin nastavlja se u subotu i usmjerena je na dvije osobe, oružnika i pomoćnika redatelja filma.


Incident se dogodio u četvrtak poslijepodne na snimanju filma “Rust” na ranču Bonanza Creek južno od grada Santa Fea.


Pogođena u prsa prema preliminarnom istražnom izvješću na koje se poziva lokalni tisak, Halyna Hutchins je helikopterom prebačena u bolnicu gdje je proglašena smrt. Redatelj filma “Rust”, Joel Souza je ranjen u rame i oporavlja se.
Sve oči su uprte u filmsku oružarku Hannah Gutierrez Reed (24) koja je prema tom izvješću pripremila vatreno oružje kojim je glumac ispalio fatalni hitac. Taj pištolj je stavila na kolica s još dva komada oružja.


Pomoćnik redatelja Dave Halls, iskusan profesionalac, dodao je oružje Baldwinu tijekom probe za scenu i rekao mu da je oružje “hladno”, filmskim žargonom bez pravog streljiva.


Halls nije “znao da je pištolj napunjen pravim streljivom”, naveo je u izvješću agent Joel Cano iz šerifova ureda u okrugu Santa Fe, u saveznoj državi Novi Meksiko.


Oni nisu predmet kaznenog progona, potvrdio je u petak glasnogovornik šerifa. Tužiteljica Mary Carmack-Altwies je u priopćenju navela da za sada “ne zna” hoće li biti pokrenut kazneni progon”.