“ZBOG TEBE”

U kinima romantična drama koja budi emocije duboke kao i morsko dno

Ervin Pavleković

Foto: Lionsgate

Foto: Lionsgate

Temeljena na romanu Kate MarchantAdaptacija romana autorice Kate Marchant, “Zbog tebe” (“Float”), s društvene mreže Wattpada, ljubavna romansa, pokušat će osvojiti srca publike od jučer kada je stigla u domaća kina.


Prema najavi, radnja filma prati mladu Waverly koja se, nakon što se zamalo utopi, neočekivano zaljubi u spasioca iz malog grada koji ju je spasio. Temeljena na romanu Kate Marchant, ova ljubavna drama budi emocije duboke kao i samo morsko dno. Waverly (Andrea Bang) imala je isplaniranu budućnost.


Trebala je započeti medicinski staž u Torontu, no kada joj se planovi iznenada promijene, odluči impulzivno skrenuti u mali kanadski grad gdje upoznaje lokalnog spasioca Blakea (Robbie Amell).

Nakon što je spasi od utapanja, Blake joj ponudi da je nauči plivati te se svakim satom plivanja zaljubljuju sve više jedno u drugo.


No, hoće li Blakeova prošlost i Waverlyn plan za budućnost sabotirati ovu ljetnu romansu?


Scenarij za film su napisali Lee i Jesse LaVercombe, a lik Waverly u izvornoj priči nije azijskog podrijetla, no Lee je odlučio napisati filmsku adaptaciju kako bi mogao koristiti neke elemente vlastitog kulturnog podrijetla. Filmski kritičar CTV-a Richard Crouse dao je filmu tri zvjezdice, a ocjenjuje ga kao svojevrsno ljetno štivo koje je, unatoč nekim nespretnim dijalozima, donijelo dašak svježine samome žanru.


U glavnim ulogama se javljaju Andrea Bang kao Waverly Liu, Robbie Amell kao Blake Hamilton, Michelle Krusiec kao Rachel, Waverlyna teta, Andrew Bachelor kao Jesse, Lenin blizanac, Rukiya Bernard kao Lena, Ghazal Azarbad kao Van, Lenina supruga, Sarah Desjardins kao Isabel Hamilton, Blakeova sestra, Fiona Fu kao gospođa Liu, Waverlyna mama, Keong Sim kao gospodin Liu, Waverlynin tata, Tristan Arthurs kao Ethan, Isabelin prijatelj, Remy Marthaller kao mala djevojčica, Mirella Gibeau kao Kristen, učiteljica plivanja, te Haven Vivero kao mali dječak.