Paradise City

Bruce Willis i John Travolta po prvi put nakon “Pulp Fictiona” zajedno na filmu

T.I.

27 godina nakon "Pulp Fictiona", Willis i Travolta kao da se natječu koji će izabrati lošiji scenarij i goru B-produkciju akcijskih i triler filmova za nezahtjevnu publiku. Redaju filmove i uloge za zaborav kao na traciPrvi put nakon 27 godina Bruce Willis i John Travolta naći će se zajedno na velikom ekranu, u filmu „Paradise City“. Riječ je o akcijskom trileru u režiji Chucka Russela, čija produkcija počinje danas na Havajima.


Prvi i zadnji put ovaj je par velikih glumaca nastupio u „Pulp Fictionu“, tada još neafirmiranog redatelja Quentina Tarantina koji je naznačio talent svojim eksplozivnim prvijencem „Reservoir Dogs“ dvije godine prije.


Za Brucea Willisa nastup u „Pulp Fictionu“ bio pitanje prestiža, a za Tarantina šlag na torti i mamac za gledatelje s obzirom da je Willis u to vrijeme bio jedan od najplaćenijih i najpopularnijih holivudskih glumaca zahvaljujući ponajprije franšizi „Umri muški“. S druge strane, „Pulp Fiction“ je u glumačkom smislu rehabilitirao Johna Travoltu čija se karijera našla u slijepoj ulici i koji tamo još od sjajnog trilera „Blow Out“ Briana de Palme 1981. godine nije snimio film vrijedan pažnje. Nakon što je „Pulp Fiction“ postao neka vrsta kulturološkog fenomena, a Travolta za njega zaradio nominaciju Oscara, njegove dionice u Hollywoodu su naglo poskočile, počeli su ga ponovno angažirati znameniti redatelji, a njegovi filmovi ponovno počeli zarađivati novac.
27 godina kasnije, Willis i Travolta kao da se natječu koji će izabrati lošiji scenarij i goru B-produkciju akcijskih i triler filmova za nezahtjevnu publiku. Redaju filmove i uloge za zaborav kao na traci.


Ostaje da se vidi hoće li u paru popraviti taj dojam, redatelj Chuck Russell nije neiskusan, ima iza sebe i par velikih hitova („Maska“ s Jimom Careyem i „The Scorpion King“ s Dwayneom Johnsonom), ali i teških promašaja. Jedan od njih je i krimić iz 2016. „I Am Wrath“ u kojem upravo Travolta tumači glavnu ulogu.


Willis u „Paradise City“ glumi lovca na odmetnike, Ryana Swana, koji se mora probiti kroz havajski svijet zločina kako bi se osvetio glavnom zločincu, ubojici njegova oca, kojeg glumi Travolta. Deadline doznaje da je film sličan „Miami Viceu“, ali s lovcima na glave umjesto s policajcima. Tajlandska glumica i model Praya Lundberg dobila je glavnu žensku ulogu.