Legendarni američki glumac

KVIZ John Travolta uskoro slavi 70. rođendan. Znate li prepoznati njegove filmove?

Hina, Lucija Sučić

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Travolta se proslavio kao kralj diska u ulozi Tonyja Manere u hit filmu Groznica subotnje večeri, što mu je donijelo prvu nominaciju za OscaraLegendarni američki glumac John Travolta slavi u nedjelju 70. rođendan. Zvijezda filmova Briljantin, Groznica subotnje večeri i mnogih drugih filmskih hitova svojim se atraktivnim nastupima i karizmom probio do vrha holivudske scene.


Travolta se proslavio kao kralj diska u ulozi Tonyja Manere u hit filmu Groznica subotnje večeri, što mu je donijelo prvu nominaciju za Oscara, piše dpa.


Imao je kultnu ulogu u gangsterskom filmu Pakleni šund Quentina Tarantina. Drugu nominaciju za Oscara dobio je za izvrstan portret ubojice Vincenta Vege.
Prošle godine je objavljeno da će glumiti u filmu Atentat, o mogućim mafijaškim vezama u atentatu na američkog predsjednika Johna F. Kennedyja 1963. Uz njega bi trebali glumiti Al Pacino i Viggo Mortensen, no još se ništa ne zna o početku snimanja.


Travolta se povukao posljednjih godina zbog tragedija. Prvo mu je umro sin Jett 2009., a 2020. i njegova supruga, glumica Kelly Preston. U braku su proveli 30 godina i dvaput su zajedno glumili – u komediji Stručnjaci i gangsterskoj drami Gotti: U sjeni mog oca.


Loading…