Avtokampi.si

Slovenski izbor Naj kamp Adria: Iznimna priznanja Kvarneru, novaljski kamp Straško najbolji kamp Dalmacije

Edi Prodan

foto: campingstrasko.com

foto: campingstrasko.com

Prvu nagradu u kategoriji većih kampova je i ove godine osvojio kamp Čikat iz Malog Lošinja, drugo Kovačine u Cresu,  treće u kamp Aminess Atea Resort u Njivicama na otoku Krku.Kao što izvješćuje turistički news portal HrTurizam.hr, slovenski kamping web portal Avtokampi.si okončao je izbor za najbolje kampove u Hrvatskoj i Sloveniji – Naj kamp Adria. Izbor je organiziran po jubilarni deseti put, a u njemu su svojim glasovima sudjelovali sami kampisti koji su i ove, apsolutno atipične, sezone u hrvatskim kampovima ostvarili nešto više od 2 milijuna noćenja. U Istri su slovesnki kapmisti  ostvarili 38 posto noćenja, na Kvarneru 25, a na području Zadra 19 posto. Najpopularniji su kampovi u Medulinu, Malom Lošinju i Novalji.


Kampovi na Kvarneru su među slovenskim kampistima najomiljeniji. Prvu nagradu u kategoriji većih kampova je i ove godine osvojio kamp Čikat iz Malog Lošinja, drugo Kovačine u Cresu,  treće u kamp Aminess Atea Resort u Njivicama na otoku Krku.


U kategoriji “manjih kvarnerskih kampova” prvo mjestu ide u kamp Draga u Mošćeničkoj Dragi. Kamp Mali iz Baške je na drugom mjestu, a kamp Rapoča iz Nerezina na trećem.


SL vaučeri – obitelji 500 euraSlovenska vlada je ovog ljeta omogućila vaučere za putovanje unutar Slovenije – odraslima u vrijednosti od 200 eura, djeci 50 eura, odnosno četveročlanoj obitelji – 500 eura. Vaučeri se mogu iskoristiti do kraja ove godine u Sloveniji za noćenje ili noćenje s doručkom, a kad je kamp ponuda u pitanju, ostvarili su unutar Slovenije, u sezoni s velikim padom svih turističkih aktivnosti, povećanje od – 61 posto!  U Hrvatskoj minus od – 30 posto.

Iako je u slučaju Novalje riječ o kvarnerskom gradu, slovenski portal svrstao ju je u Dalmaciju (?!). S obzirom da se radi o najvećoj jadranskoj regiji, prvo mjesto kampa Straško iz Novalje još je veće priznanje! I druga nagrada ide na Pag, u kamp Šimune, a treće u kamp Adriatiq kod Primoštena. I u kategoriji “najbolji mali dalmatinski kamp” nagrada Novalji, treće mjesto Navis iz Novalje.


Iako su nekad bili jako popularni, u Hrvatskoj je još samo 14 nudističkih kampova. Najbolja je, dodali bismo – tradicionalno, Koversada iz Vrsara, dok je treći kamp Baldarin iz Punta Križe na Cresu.


I na kraju, u kategoriji najboljih naselja mobilnih kućica drugu su nagradu dobile kućice u kampu Krk Premium.