Sveti Matej

Najljepšu okućnicu u Viškovu ima Željka Bjedov, a balkon Doris Ožaić

Slavica Kleva

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Drugo mjesto u izboru za najljepšu okućnicu pripalo je Mirjani Saršon, a treće Đurđici KušakovićVIŠKOVO – Danas, kada slavimo zaštitnika naše Općine, svetog Mateja, a u trenucima kada utjecaj bolesti COVID-19 nije niti nas mimoišao, dodjela nagrada i priznanja za najljepše uređenu okućnicu i balkon na području Općine Viškovo, umjesto svečane sjednice, vrijedi proslaviti, kazala je okupljenima na jučerašnjoj maloj svečanosti direktorica turističkog ureda Turističke zajednice Marina Jurić.


S obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom natječaj za najljepšu okućnicu i uređen balkon bio je produžen gotovo do kraja svibnja, a javilo se 14 sudionika. Najljepše uređena okućnica jest ona sumještanke Željke Bjedov, kojoj su zamjenica općinske načelnice Snježana Podobnik i zamjenik načelnice Denis Mladenić uručili cvijeće i nagradni bon u iznosu od tisuću kuna. Drugo mjesto osvojila je Mirjana Saršon, kojoj je uručena nagrada u iznosu od 700 kuna, dok je treće najljepše uređena okućnica Đurđice Kušaković, kojoj je uz čestitke uručen bon od 400 kuna.


Za najljepše uređen balkon prvo je mjesto osvojila Doris Ožanić, drugo Marina Ostojić, a treća nagrada, odnosno novčani bon pripao je Saši Stojanović.
U ugodnom raspoloženju ljubiteljima i kreatorima vlastite krajobrazne arhitekture čestitala je direktorica TU-a Marina Jurić, zahvalivši im što na taj način, uređujući svoje okućnice, pridonose i ljepšem izgledu Viškova pritom uputivši poziv svima da se uključe u sudjelovanje u ovoj vrijednoj akciji i iduće godine.