HEP

Vice Nekić imenovan za direktora hidroelektrane HE Senj

Portal Novi list

Vice Nekić

Vice Nekić

Nekić je do imenovanja bio zaposlenik HEP-Proizvodnje, ranije je bio zamjenik župana Ličko-senjske županije, a trenutno je potpredsjednik Gradskog vijeća SenjaDanas je od strane Uprave HEP-a d.d., HEP-Proizvodnja d.o.o. za direktora hidroelektrane HE Senj imenovan Vice Nekić, mag.ing.el.


Nekić je do imenovanja bio zaposlenik HEP-Proizvodnje, Proizvodnog područja HE Zapad, a u poslovnoj karijeri obnašao je i dužnost zamjenika župana Ličko-senjske županije, dok danas obnaša dužnost potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Senja.


Hidroelektrana Senj je postrojenje snage 216 MW koje iskorištava vode hidroenergetskog sustava rijeka Like i Gacke. Hidroelektrana je smještena 7 km južno od grada Senja, nedaleko mjesta Sveti Juraj.
Uloga HE Senj u elektroenergetskom sustavu RH je značajna i višestruka. Osim što na godišnjoj razini proizvede oko 10% ukupne proizvodnje HEP-a i oko 20% električne energije proizvedene u hidroelektranama, cijeli sustav ima i značajnu ulogu u vodoopskrbi podvelebitskog primorja.