Edukacija

Delničke knjižničarke predstavile gimnazijalcima niz poznatih ljubavnih književnih parova

Marinko Krmpotić

Foto GK Janet Majnarich

Foto GK Janet MajnarichŠto se dogodi kada se književnik i književnica zaljube? Pitanje je svakako zanimljivo, a brojne odgovore delničkim srednjoškolcima, točnije drugom razredu opće gimnazije predvođenom profesoricom Jasminkom Lisac, dale su djelatnice Gradske knjižnice Janet Majnarich iz Delnica predstavivši gimnazijalcima niz poznatih ljubavnih književnih parova te progovorivši o tome kako su se i kada upoznali i zaljubili i kakve su to bile ljubavi.


Foto GK Janet Majnarich


Ravnateljica Indira Ralčki Joskić predstavila je čuvenu i dramatičnu ljubavnu priču između Sylvia Plath i Teda Hugesa, od fatalne ljubavi na prvi pogled do jedne od najvećih, i najtragičnijih, besmrtnih ljubavnih priča koje cijeli život pamtimo.
O Franzu Kafki i njegovoj Milena govorila je knjižničarka Olgica Glad Klepac, a o našem najpoznatijem književnom paru – Julijani Matanović i Pavlu Pavličiću govorila je Ivana Pleše.


Sve u svemu vrlo zanimljivo, edukativno i poticajno druženje s pričom o trajnoj vezi književnosti, književnika i ljubavi svakako je obogatilo spoznaje delničkih gimnazijalaca.