Četvrto izdanje

FOTO/VIDEO U Dvorani mladosti na Trsatu održan slavljenički humanitarni koncert Rijeka milosti

Jakov Kršovnik

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Među okupljenima u Dvorani mladosti bio je i riječki nadbiskup Mate Uzinić te generalni vikar Riječke nadbiskupije Mario TomljanovićRIJEKA – Četvrto izdanje slavljeničkog humanitarnog koncerta Rijeka milosti održano je večeras u Dvorani mladosti na Trsatu, ove godine u retro izdanju. Uz najavljene izvođače duhovne glazbe: Amorose, Matej Galić, Marina Matošević, Sebastijan Pešorda i Ivan Seletković na koncertu je kao gost nastupio i fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor.


Među okupljenima u Dvorani mladosti bio je i riječki nadbiskup Mate Uzinić te generalni vikar Riječke nadbiskupije Mario Tomljanović. Iz organizacije su nam prije koncerta rekli da broj prodanih ulaznica procjenjuju do dvije tisuće.

Foto galerija: Koncert "Rijeka milosti" Foto: Sergej Drechsler


Na repertoaru su bile poznate duhovne kršćanske pjesme: Otvori oči mog srca, Dođi, dođi nam Gospode, Srce predajem ti, Silan Bog, Da te samo dotaknem, Rijeke žive vode, Velik si, Učitelju gdje stanuješ, Svi slavimo i druge.Večer slavljenja otvorena je kratkim videom, podsjećanjem na posjet pape Ivana Pavla II. Rijeci, prije 20 godina, u lipnju 2003. godine, te pjesmom Krist na žalu.
Svećenik Ivan Seletković, povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije, jedan od začetnika koncerta ”Rijeka milosti” i autor duhovnih pjesama, koji je i nastupio na koncertu, kazao je da su se okupili u Dvorani mladosti kako bi ispunili dvije zapovijedi ljubavi.
– Pjesmom slaviti i ljubiti Boga te doniranjem ljubiti čovjeka pružajući mu konkretnu pomoć. Da bismo mogli ljubiti drugoga moramo dotaknuti ljubav Isusa Krista, koji je prvi nas i do kraja ljubio, kazao je Seletković.
Dio prihoda od ulaznica bit će doniran riječkoj Socijalnoj samoposluzi “Kruh svete Elizabete”. Nela Pujić iz Socijalne samoposluge rekla nam je kako donirana sredstva planiraju upotrijebiti za poboljšanje uvjeta rada.
– Želimo nabaviti rashladne vitrine, police, kolica, prijenosno računalo, a ako nešto od sredstava ostane, kupit ćemo prehrambene namirnice. Jer, njih, prvenstveno pružamo našim korisnicima, uz podršku i osmijeh. Hvala svima koji su došli na koncert i koji pomažu, kazala nam je Nela Pujić. Socijalna samoposluga pomaže socijalno ugroženim Riječanima, dijeleći hranu i druge potrepštine, a u 2022. godini imali su oko 600 korisnika te oko 200 volontera.
Oni koji nisu bili u mogućnosti doći na koncert, a žele podržati projekt i Socijalnu samoposlugu, to mogu do 15. veljače učiniti uplatom na račun Riječka nadbiskupija, Ured za mlade, Slavka Krautzeka 74, Rijeka, IBAN: HR8124020061500124037, koji je otvorio organizator koncerta Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije.