Rašić+Vrabec

Zagrebački studio dobio prestižnu Red Dot Award za vizualni identitet Pulskog filmskog festivala

Hina

Foto: pulafilmfestival.hr

Foto: pulafilmfestival.hr

 Studio Rašić+Vrabec specijalisti su za dizajn u kulturi i za brandove koji žele postati kultura



Zagrebački studio Rašić+Vrabec, autori vizualnog identiteta ovogodišnjeg 66. Pulskog filmskog festivala, dobitnici su jedne od najprestižnijih međunarodnih nagrada za dizajn – Red Dot Award: Brands & Communication Design, izvijestili su u petak iz Pulskog filmskog festivala. 


Ove se godine u konkurenciji za ovu cijenjenu dizajnersku nagradu prijavilo više od 8600 projekata  a međunarodni žiri sastavljen od 24 renomiranih stručnjaka odabrao je upravo logo 66. Pulskog filmskog festivala jednim od najboljih u kategoriji Brand Design & Identity za dizajn logotipa, navodi se u priopćenju.


“Čast nam je već bila što je nagrađeni logo pobijedio na žiriranom natječaju za samu manifestaciju 66. Pule koji je jedan od najstarijih kontinuiranih filmskih festivala u Europi i svijetu. Tada smo već osjećali da ovaj logo čeka vrlo uspješna budućnost “, rekli su autori iz zagrebačkog dizajnerskog studija Rašić+Vrabec.




Korištenjem brojke u logotipu naglašena je tradicija i dugovječnost samog festivala. Sama brojka je po sebi moćna i simbolična i dopušta brojne upotrebe i asocijacije. Gledatelji su na taj način sami  interpretirali logo, koji su ga tumačili na različite načine; od očiju s obrvama, naočala, otvora kroz koje se proviruje, tlocrta Arene, filmske role pa čak i uskličnika itd. Od samog početka pokazao se kao inspirativan i primjenjiv, a reakcije publike su bile izvrsne, pojasnili su autori.


Zahvalili su timu Pulskog filmskog festivala, posebno  ravnateljici Gordani Restović i glasnogovornici Saneli Pliško, s kojima su intenzivno surađivali.


 Red Dot nagrade će dobitnicima biti uručene na svečanoj dodjeli 1. listopada u Berlinu, a tu će noć nagrađeni projekti također biti izloženi u sklopu proslave “Designers’ Night” u Ewerku. Pobjednički radovi  bit će ovjekovječeni i u knjizi International Yearbook Brands & Communication Design 2019./2020. koja izlazi 14. studenog, dodaje se u priopćenju.


 Studio Rašić+Vrabec specijalisti su za dizajn u kulturi i za brandove koji žele postati kultura. Dizajniraju i kreiraju izložbe, prostore i proizvode, a osnivači studija Vedrana Vrabec + Marko Rašić, profesionalno djeluju više od 15 godina.