Izdavač Fokus

“Stručnjak za ljubomoru i druge priče”: Prva zbirka priča Joa Nesbøa na hrvatskom

Hina

foto: Wikimedia commons/Jan Ainali

foto: Wikimedia commons/Jan Ainali

Njegova najnovija knjiga objavljena na hrvatskom, "Stručnjak za ljubomoru i druge priče", u prijevodu Jelene Loma, prva je zbirka kratkih priča toga autora a u njima se bavi potencijalno fatalnim ishodima najmoćnijih ljudskih emocija.



ZAGREB – Nakladnik Fokus objavio je novu knjigu slavnog norveškog pisca krimića Joa Nesbøa, zbirku mračnih i uvrnutih priča “Stručnjak za ljubomoru i druge priče”, u kojima se kralj skandinavskog noira bavi moćnim ljudskim emocijama i njihovim mogućim posljedicama.


Jo Nesbø jedan je od najpoznatijih svjetskih pisaca trilera s prvoga mjesta svjetskih lista bestselera. Autor je niza romana u kojima je glavni lik neprilagođeni detektiv Harry Hole – “Šišmiš”, “Žohari”, “Crvendać”, “Nemeza”, “Đavolja zvijezda”, “Spasitelj”, “Snjegović”, “Leopard”, “Fantom”, “Policija” i “Žeđ” te romana “Sin”, “Ponoćno sunce”, “Krv na snijegu”, “Lovci na glave”, “Macbeth”, “Kraljevstvo”. Napisao je i serijal romana za djecu o doktoru Proktoru. Knjige su mu prevedene na 50 jezika svijeta i prodane u više od 50 milijuna primjeraka, a neke su adaptirane i za film.


Njegova najnovija knjiga objavljena na hrvatskom, “Stručnjak za ljubomoru i druge priče”, u prijevodu Jelene Loma, prva je zbirka kratkih priča toga autora a u njima se bavi potencijalno fatalnim ishodima najmoćnijih ljudskih emocija.




Inspektor grčke policije, zahvaljujući skupo plaćenim lekcijama iz privatnog života, postaje stručnjak za ljubomoru. Kad na otoku Kalimnos nestane njemački turist, lokalna policija pozvat će njega u pomoć.


Daleko, u drugoj zemlji, taksist pronalazi naušnicu svoje žene u automobilu koji pripada njegovu šefu. Kako li se naušnica našla tu?


Jedna žena, nakon što je otkrila da ju muž vara s najboljom prijateljicom, leti za London, odlučna u namjeri da skonča svoj život. Ali tko je muškarac koji u avionu sjedi do nje?


“Stručnjak za ljubomoru i druge priče” bave se moćnim ljudskim emocijama i njihovim mogućim posljedicama. Nesbø nam u svojem dobro poznatom stilu prikazuje u što se mogu pretvoriti lavine ljubomore, žudnje i nevjere, ističu iz Fokusa.