Propitivanje predrasuda

Smoqua: Četvrti festival queer i feminističke kulture od 15. do 17. listopada u Rijeci

Kim Cuculić

Smoqua unatoč okolnostima ove godine (uživo i/ili putem online platformi) okuplja više desetaka umjetnika i umjetnica, aktivista i aktivistkinja te goste i gošće iz Hrvatske i inozemstva



RIJEKA – Od 15. do 17. listopada u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture u Rijeci će se održati 4. međunarodni festival queer i feminističke kulture Smoqua, kojim ujedno Lezbijska organizacija Rijeka LORI obilježava 20. rođendan.


Smoqua unatoč okolnostima ove godine (uživo i/ili putem online platformi) okuplja više desetaka umjetnika i umjetnica, aktivista i aktivistkinja te goste i gošće iz Hrvatske i inozemstva. Posjetitelje na nekoliko riječkih lokacija očekuju izložbe, panel-rasprave, radionice, performansi i drugi sadržaji.


Tema festivala je »Semo qua« (fiumano: Tu smo), a kako udruga LORI slavi 20 godina postojanja kao prva registrirana lezbijska organizacija u Hrvatskoj, svi će sadržaji propitivati predrasude i »pozivati« na njihovo promišljanje.




Izložbu »20 godina LORI« u četvrtak 15. listopada u 14 sati otvara Queer tango na Korzu.


Queer-UP! Party bit će održan u subotu 17. listopada od 19 sati u Klubu Crkva s nastupom švedske glazbenice GNUČČI i drag belgijske umjetnice Eve Is Sick of Adam.