Najpoznatija ljubavna priča svih vremena

“Romeo i Julija” gostuje u Zajcu: ‘Svako je vrijeme pravo vrijeme za Shakespearea’

Kim Cuculić

Foto: DAMJAN ŠVARC

Foto: DAMJAN ŠVARC

Na pozornici »Zajca« gostuje Drama mariborskog SNG-a i najpoznatija ljubavna priča svih vremena



Suradnja i međusobna razmjena gostovanja riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca i Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora nastavlja se u petak 19. studenoga u 19 sati kada na pozornici »Zajca« gostuje Drama mariborskog SNG-a i najpoznatija ljubavna priča svih vremena, »Romeo i Julija« Williama Shakespearea u režiji Aleksandra Popovskog. Predstava se izvodi s titlovima na hrvatskom jeziku.


»Svako je vrijeme pravo vrijeme za Shakespearea. Njegove su misli vječne. Cijeli je svijet trenutno podijeljen, pedeset – pedeset, lijevi i desni, crni i bijeli, muslimani i kršćani, vegani i mesojedi… Capuleti i Montecchi. Nije važno zbog čega se mrzimo, važno je samo da se mrzimo. Ali u takvom svijetu Romeo i Julija imaju drukčije planove, kaže Popovski.


U naslovnim su ulogama Žan Koprivnik i Julija Klavžar, a ostale glume Ksenija Mišič, Vladimir Vlaškalić, Kristijan Ostanek, Maša Žilavec, Vojko Belšak, Matevž Biber, Nejc Ropret, Mojca Simonič, Petja Labović, Blaž Dolenc, Davor Herga, Eva Kraš, Mateja Pucko, Klavdija Stanišič i Kleopatra Purica.




Prevoditelj je Srečko Fišer, autori adaptacije Aleksandar Popovski i Nina Kuclar Stiković, dramaturginja Nina Kuclar Stiković, scenograf Sven Jonke (NUMEN), kostimografkinja Jelena Proković, skladatelj Marjan Nećak, koreograf Žigan Krajnčan, dizajner svjetla Aleksandar Popovski.