NORMALNO RADNO VRIJEME

Pomorski i povijesni muzej vraća se starom režimu rada

Ljiljana Hlača

Vedran Karuza

Vedran Karuza

Radno vrijeme Guvernerove palače je ponedjeljkom od 9 do 16, od utorka do subote vrata Palače su otvorena od 9 do 20, a nedjeljom od 9 do 13 sati



RIJEKA – Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka u dogovoru s Primorsko-goranskom županijom, osnivačem Muzeja, od ponedjeljka, 15. lipnja vraća se svojem normalnom radnom vremenu i programima, nakon ograničenja uvedenima zbog COVID-19.


Radno vrijeme Guvernerove palače je ponedjeljkom od 9 do 16, od utorka do subote vrata Palače su otvorena od 9 do 20, a nedjeljom od 9 do 13 sati.


Muzejska zbirka Kastavštine radi utorkom i četvrtkom od 10 do 12, a srijedom, petkom, subotom i nedjeljom od 17 do 21 sat.




Memorijalni centar Lipa pamti moći će se razgledati od utorka do subote od 10 do 17 sati. Zbirci maketa brodogradilišta »Kraljevica« posjet je moguć uz prethodnu najavu i uz uvjete brodogradilišta Dalmont iz Kraljevice.


Najaviti se treba i za Arheološku zbirku Cickini. Praznikom i blagdanom Muzej i muzejske zbirke neće raditi.


Stručnih vodstava na svim lokacijama do daljnjeg neće biti, no ponovo je moguće održavanje manifestacija i kulturnih programa sukladno preporučenim mjerama zaštite (nošenje rukavica, pranje ruku i slično).


Ograničen je broj posjetitelja i sudionika u programu koji se održava u prostoru Palače; 35 osoba može biti u Mramornoj dvorani, 50 osoba može se istovremeno nalaziti u Atriju, a u perivoju 60 osoba.


Od ponedjeljka Muzej počinje i s edukativnim programom radionica za djecu predškolske dobi te učenike osnovnih i srednjih škola, odnosno kreću programi kao što su Praznici u Muzeju, Jutro u Muzeju, Čudotvornica na putu, dramska radionica Dramci iz Guvera i drugo. Detalji o tim projektima, odnosno uvjeti održavanja ovih programa i popratnih aktivnosti, mogu se dobiti putem društvenih mreža ove ustanove ili web portala.