Potpore

Poduzetnicima u kulturi sto tisuća županijskih kuna

Davor Mandić

Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN

Povjerenstvo za odabir korisnika za dodjelu financijske potpore poduzetnicima u kulturi provelo je postupak ocjenjivanja i vrednovanje prijavljenih programa te predložilo da se sredstva dodijele za 10 prijavljenih programa i projekata



RIJEKA – Upravni odjel za kulturu, sport i tehničku kulturu u rujnu ove godine objavio je Javni poziv za financijsku potporu poduzetnicima u kulturi u 2020. godini, na koji je pristiglo 12 prijava različitih programa sedmero predlagatelja, javljaju iz Županije.


Povjerenstvo za odabir korisnika za dodjelu financijske potpore poduzetnicima u kulturi provelo je postupak ocjenjivanja i vrednovanje prijavljenih programa te predložilo da se sredstva dodijele za 10 prijavljenih programa i projekata.


Na Kolegiju župana donijeta je potom odluka o dodjeli financijskih potpora poduzetnicima u kulturi za 2020. godinu u ukupnom iznosu sto tisuća kuna.




Sredstva su dodijeljena Nakladi Val d.o.o.za izdavački projekt »Mi, djevojčice u Auschwitzu«, Andre i Tatiane Bucci te za uređenje prostora Knjižare Val. Zatim Lektiri d.o.o za knjigu kapetana Vinka Horvata »Školski brod Galeb – povratak otpisanog« i projekt I. Brešan: »Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja«, Nakladi Kvarner d.o.o. za »Bakaračku toponimiju« i »Moj zdravi vrt«.


Sufinancirat će se i dva projekta VIS Videostudia i to »Gorski kotar iz zraka« i »Čopovi iz Plešca«, projekt Glose d.o.o »Krčki kalendar 2021.«, te kompilacijski CD »Live in PGŽ 2007-2020« B. J. Produkciji j.d.o.o.-u.